Bio-industrie: verschil tussen versies

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
(De bio-industrie werd verkeer omschreven. Ik heb het aangepast door de letterlijke betekenis van de bio-industrie er te plaatsen in kindvriendelijke taal.)
 
Regel 1: Regel 1:
'''Bio-industrie''' is een andere benaming voor de gangbare veehouderij. In tegenstelling tot de biologische veehouderij, gelden er minder strenge regels met betrekking tot bijvoorbeeld voeren. Een biologische veehouder mag bijvoorbeeld minder extra soorten voer bijvoeren, wat de gangbare veehouder wel mag en voert om de koe iets meer melk te laten geven. Er bestaan veel verkeerde ideeën over de bio-industrie, zo denken sommige mensen dat kippen en varkens daar in kleine hokjes gestopt worden. Maar daar zijn in Nederland gelukkig strenge regels voor. Bio-industrie boeren verdienen minder geld dan biologische boeren. Het vlees of de melk kost ook minder in de winkel.  
+
'''Bio-industrie''' is een andere benaming voor de gangbare veehouderij. In tegenstelling tot de biologische veehouderij, gelden er minder strenge regels met betrekking tot bijvoorbeeld voeren. Een biologische veehouder mag bijvoorbeeld minder extra soorten voer bijvoeren, wat de gangbare veehouder wel mag en voert om de koe iets meer melk te laten geven. Doordat de bio-industrie gericht is op het zo veel mogelijk produceren zijn er organisaties die vinden dat het dierenwelzijn hieronder lijdt, ondanks dat daar in Nederland strenge regels voor zijn. Er is dan ook wel eens kritiek op de bio-industrie.
 +
 
 
{{beginnetje}}
 
{{beginnetje}}
  
 
[[Categorie:economie]]
 
[[Categorie:economie]]
 
[[Categorie:Industrie]]
 
[[Categorie:Industrie]]

Huidige versie van 12 okt 2019 om 16:12

Bio-industrie is een andere benaming voor de gangbare veehouderij. In tegenstelling tot de biologische veehouderij, gelden er minder strenge regels met betrekking tot bijvoorbeeld voeren. Een biologische veehouder mag bijvoorbeeld minder extra soorten voer bijvoeren, wat de gangbare veehouder wel mag en voert om de koe iets meer melk te laten geven. Doordat de bio-industrie gericht is op het zo veel mogelijk produceren zijn er organisaties die vinden dat het dierenwelzijn hieronder lijdt, ondanks dat daar in Nederland strenge regels voor zijn. Er is dan ook wel eens kritiek op de bio-industrie.

Accessories-text-editor.svg
Dit artikel is een beginnetje. Je wordt uitgenodigd op bewerk te klikken om dit artikel aan te vullen.

Meer informatie over dit onderwerp vind je hier:
Tekst: WikipediaGoogle
Afbeeldingen: Wikimedia CommonsWikiKids Beeldbank
Clipjes: SchoolTV BeeldbankYouTube

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Bio-industrie&oldid=578719"