Bio-industrie: verschil tussen versies

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
k (Apoo heeft pagina Evie's room naar Bio-industrie hernoemd over een doorverwijzing zonder een doorverwijzing achter te laten)
(De bio-industrie werd verkeer omschreven. Ik heb het aangepast door de letterlijke betekenis van de bio-industrie er te plaatsen in kindvriendelijke taal.)
Regel 1: Regel 1:
'''Bio-industrie''' is een bedrijfstak waarbij in zo'n kort mogelijke tijd zoveel mogelijk dieren worden gekweekt en vetgemest om vervolgens te dienen als [[voedsel]]. De dieren worden hier ook in kleine hokjes gestopt. Ze zitten er erg op elkaar gepropt. Het gaat hierbij om onder andere eikippen, vleeskippen, melkkoe, vleeskoe en varkens, maar ook konijnen, eenden en kalkoenen. Het is erg slecht voor de dieren. Daarom kopen sommige mensen het niet, en kopen ze biologisch vlees dat is "eerlijk" geld. Bio betekent leven en industrie betekent fabriek.  
+
'''Bio-industrie''' is een andere benaming voor de gangbare veehouderij. In tegenstelling tot de biologische veehouderij, gelden er minder strenge regels met betrekking tot bijvoorbeeld voeren. Een biologische veehouder mag bijvoorbeeld minder extra soorten voer bijvoeren, wat de gangbare veehouder wel mag en voert om de koe iets meer melk te laten geven. Er bestaan veel verkeerde ideeën over de bio-industrie, zo denken sommige mensen dat kippen en varkens daar in kleine hokjes gestopt worden. Maar daar zijn in Nederland gelukkig strenge regels voor. Bio-industrie boeren verdienen minder geld dan biologische boeren. Het vlees of de melk kost ook minder in de winkel.  
 
{{beginnetje}}
 
{{beginnetje}}
 
  
 
[[Categorie:economie]]
 
[[Categorie:economie]]
 
[[Categorie:Industrie]]
 
[[Categorie:Industrie]]

Versie van 12 okt 2019 om 15:32

Bio-industrie is een andere benaming voor de gangbare veehouderij. In tegenstelling tot de biologische veehouderij, gelden er minder strenge regels met betrekking tot bijvoorbeeld voeren. Een biologische veehouder mag bijvoorbeeld minder extra soorten voer bijvoeren, wat de gangbare veehouder wel mag en voert om de koe iets meer melk te laten geven. Er bestaan veel verkeerde ideeën over de bio-industrie, zo denken sommige mensen dat kippen en varkens daar in kleine hokjes gestopt worden. Maar daar zijn in Nederland gelukkig strenge regels voor. Bio-industrie boeren verdienen minder geld dan biologische boeren. Het vlees of de melk kost ook minder in de winkel.

Accessories-text-editor.svg
Dit artikel is een beginnetje. Je wordt uitgenodigd op bewerk te klikken om dit artikel aan te vullen.

Meer informatie over dit onderwerp vind je hier:
Tekst: WikipediaGoogle
Afbeeldingen: Wikimedia CommonsWikiKids Beeldbank
Clipjes: SchoolTV BeeldbankYouTube

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Bio-industrie&oldid=578715"