Help mee! Maak een account en maak WikiKids beter!

Binnenhuisarchitect

Uit Wikikids
Versie door Wouter15Bot (overleg | bijdragen) op 5 mei 2020 om 18:11 (→‎Wat een binnenhuisarchitect allemaal doet: clean up)
(wijz) ← Oudere versie | toon huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Een binnenhuisarchitect of een interieurontwerper bepalen hoe een huis of bijvoorbeeld een winkel, een kantoor of een restaurant er van binnen het mooist uit kan zien.

Als binnenhuisarchitect werk je veel van achter de tekentafel en met de computer. Je komt bij je klanten over de vloer, bezoekt beurzen en werkt veel samen met bijvoorbeeld schilders, vloerenleveranciers en meubelbedrijven. Je kunt je als binnenhuisarchitect eigen baas zijn, maar je kunt ook bij een architectenbureau of meubelzaak aan de slag. De binnenhuisarchitect heeft gevoel voor stijl, is creatief en origineel en kan werken onder tijdsdruk; hij/zij heeft vaak met deadlines te maken.

Wat een binnenhuisarchitect allemaal doet

Een binnenhuisarchitect. houdt zich bezig met alle aspecten van het interieur; kleur, licht (zowel kunst- als daglicht), vorm en materiaal. Een binnenhuisarchitect geeft vorm aan de leefomgeving. Zijn vakgebied wordt binnenhuisarchitectuur, interieurarchitectuur of ruimtelijke vormgeving genoemd.

Als binnenhuisarchitect werk je veel van achter de tekentafel en met de computer. Je komt bij je klanten over de vloer, bezoekt beurzen en werkt veel samen met bijvoorbeeld schilders, vloerenleveranciers en meubelbedrijven.

Je kunt je als binnenhuisarchitect eigen baas zijn, maar je kunt ook bij een architectenbureau of meubelzaak aan de slag. De binnenhuisarchitect heeft gevoel voor stijl, is creatief en origineel en kan werken onder tijdsdruk; hij/zij heeft vaak met deadlines te maken.

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Binnenhuisarchitect&oldid=613105"