Help mee! Maak een account of meld je aan.
Van 24 juni t/m 24 juli staat WikiKids in het teken van het wikiproject:Honderdjarige Oorlog. Wil je ook meedoen? Klik dan hier!

Beren

Uit Wikikids
Versie door Wouter15Bot (overleg | bijdragen) op 5 mei 2020 om 18:54 (Soorten: clean up)
(wijz) ← Oudere versie | toon huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Een Amerikaanse zwarte beer

Een beer is een zoogdier.

Er zijn verschillende soorten beren.

De bruine beer komt in heel wat landen voor, ook in Europa. Deze kan wel 250 kilo worden en als hij op zijn achterpoten staat is hij wel 2,5 meter hoog. Beren zijn schuwe dieren maar wijfjes met jongen kunnen levensgevaarlijk zijn. Ze zijn erg bijziend, maar hebben een scherp gehoor en een uitstekend reukvermogen! Beren lijken bij series super lief maar in het echt zijn het net monsters ze eten vis en andere kleinere dieren. een van de grootste beer is een gryzzlebeer dat zijn beren die ook mensen eten, gryzzly beren leven in koude gebergte.


De ijsbeer komt voor in Canada en de kraagbeer in Azië.

  • Beren kunnen ca. 30-35 jaar worden.
  • Ze eten bijna alles o.a vlees, vis, fruit, gras, insecten en honing.

De ijsberen jagen op zeehonden en de bruine beren soms op herten. Baby beren worden in de buik van de moeder geboren en dat gaat via paren. Bij een geboorte kunnen ze 1 tot 3 kinderen krijgen.

Soorten

Een ijsbeer
Beer in het wild in Amerika
Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Beren&oldid=612906"