Help mee! Maak een account of meld je aan.
Van 17 mei t/m 17 juni staat WikiKids in het teken van het wikiproject:Zeeën en Oceanen. Wil je ook meedoen? Klik dan hier!

Basket: verschil tussen versies

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Regel 1: Regel 1:
 +
{{weg|dit is basketbal en bestaat natuurlijk al lang}}
 +
 +
 
'''Basket''' is zoals jullie weten een sport.
 
'''Basket''' is zoals jullie weten een sport.
 
Het is een sport waar je je handen voor nodig hebt.
 
Het is een sport waar je je handen voor nodig hebt.

Versie van 23 mei 2020 om 19:32

Nuvola apps error.png
Weg?
Iemand wil deze pagina laten verwijderen om de volgende reden: dit is basketbal en bestaat natuurlijk al lang. Een moderator zal hierover beslissen. Als je het artikel verbetert, mag het misschien blijven staan.


Basket is zoals jullie weten een sport. Het is een sport waar je je handen voor nodig hebt. Je speelt het op een basketveld met buitenlijnen, de vrijworplijn, de driepuntlijn en de middellijn. De buitenlijnen zijn de vier lijnen die het veld omlijnen. De vrijworplijn is de lijn waar je vrij kan shotten. Vrijworpen krijg je als je een doelpoging maakt terwijl de tegenstander een fout maakt. Een vrijworp telt voor 1 punt. Er is ook nog de driepuntlijn: als je achter deze lijn scoort, krijg je drie punten. Scoor je ergens anders, verdien je als team 2 punten. Tenslotte is er de middellijn. Deze verdeelt het veld in 2 identieke delen en hebben we nodig bij de start van de wedstrijd, alsook aan het begin van ieder quarter.

veld

Mijn volgend stukje gaat over de Belgian Cats. De Belgian Cats is de Nationale dames basketploeg. Zij hebben de laatste jaren een immense opmars gemaakt o.l.v. coach Philip Mestdagh. Na eerdere topresultaten op het vorige Europese kampioenschap (5e plaats) en Wereldkampioenschap (3e plaats), plaatsten zij zich nu ook voor de Olympische spelen van Tokyo 2020, dat jammer genoeg uitgesteld werd omwille van COVID-19. De absolute sterspeelster van de huidige selectie is Emma Meeseman, maar ook basketicoon Ann Wauters is een monument in het vrouwenlandschap. Daarnaast zijn ook Kim Mestdagh en Julie Allemand absolute sterkhouders en uitblinkers in het TEAM.

Emma Meesseman

Mijn laatste stukje gaat over 1 van de beste basketters aller tijden: Kobe Bryant. Kobe Bryant was een Amerikaanse basketspeler. Hij speelde gedurende zijn twintigjarige carrière alleen voor de Los Angeles Lakers, waarmee hij vijf keer kampioen werd in de Nationaal basketball Association (NBA). Jammer genoeg stierf Kobe Bryant in een helikopter crash. Hij was amper 40 jaar jong. Dit gebeurde begin dit jaar (2020).

Kobe Bryant
Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Basket&oldid=618551"