Help mee! Maak een account en maak WikiKids beter!

Autobedrijf

Uit Wikikids
Versie door Mike1023 (overleg | bijdragen) op 21 jan 2015 om 15:15 (Versie 379347 van Martijn12 (overleg) ongedaan gemaakt)
(wijz) ← Oudere versie | toon huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Een autobedrijf is een zaak waar je auto’s kunt kopen.

Je kunt er verschillende auto’s kopen, bijvoorbeeld BMW, Audi, Volkswagen, Renault en nog veel meer automerken. Eigenlijk alle merken, dus het zou te ver gaan om die allemaal op te noemen. Je hebt auto’s die tweedehands zijn (als iemand er dus al een tijd mee gereden heeft) en auto’s die nieuw uit de fabriek komen. Je kan ook je auto inruilen. Dan krijg je er geld voor of als je er een bedrag bijlegt een nieuwe auto.

Dus: als je een nieuwe auto wilt of je oude in wilt ruilen ga je naar een autobedrijf. Je moet dan wel je rijbewijs bij je hebben, maar dat spreekt haast vanzelf. Je zou ook een testrit kunnen maken als je een auto wilt uitproberen.

Je rijbewijs wordt dan niet ingenomen, zoals wel eens wordt gedacht, want dan zou je met die auto de weg niet op mogen. Wel wordt natuurlijk een kopie gemaakt van je rijbewijs. Je hebt meestal ook garantie op de auto, soms 4 of 6 jaar.

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Autobedrijf&oldid=379362"