Help mee! Maak een account of meld je aan.
Van 24 juni t/m 24 juli staat WikiKids in het teken van het wikiproject:Honderdjarige Oorlog. Wil je ook meedoen? Klik dan hier!
Lees de nieuwste editie van ons nieuwsblad!

Attila de Hun

Uit Wikikids
Versie door Vviktorie!! (overleg | bijdragen) op 21 mei 2018 om 22:30 (Vviktorie!! heeft pagina Atilla de Hun hernoemd naar Attila de Hun: Spelling)
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Attila de Hun leefde van ongeveer 406 tot 453 na Christus. Hij staat bekend als een van de wreedste plunderaars uit de geschiedenis van Europa. Alleen Dzjengis Khan was nog wreder, maar die heeft het grootste rijk ooit in de wereldgeschiedenis gehad. Hij kwam uit Azië, waarschijnlijk uit Mongolië. Attila was van de stammen van de Hunnen. Die trokken steeds meer vanuit Azië naar Europa. Hij heeft geprobeerd het Oost-Romeinse Rijk aan te vallen, maar dat was goed verdedigd. Daarom ging hij naar het westen. Mede door hem vond de Grote Volksverhuizing plaats en zal het West-Romeinse Rijk na zijn dood in 476 definitief ten onder gaan. Het was een tijd van paniek en chaos en wierp West-Europa ver terug in de tijd.

Videoclips

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Attila_de_Hun&oldid=514758"