Athene

Uit Wikikids
Naar navigatie springenNaar zoeken springen
Farm-Fresh bullet go.png Zoek je een andere betekenis van Athene? Klik dan hier!
De Akropolis van Athene.

Athene (Grieks: Αθήνα/Athina) is de hoofdstad en grootste stad van Griekenland. Athene is vernoemd naar de godin Pallas Athena.

Er wonen ongeveer vier miljoen mensen, waarvan zo'n 770.000 in de eigenlijke stad. Athene is vooral bekend vanwege de oude gebouwen, zoals het Parthenon op de Akropolis, een heuvel in Athene. Het merendeel van de gebouwen in het Athene is niet zo oud meer.

De Olympische zomerspelen van 2004 werden in Athene gehouden. De eerste moderne Olympische Spelen, die van 1896, vonden eveneens in Athene plaats.

Geschiedenis

Het "Parthenon" Erechtheion (Acropolis)Vermoedelijk vestigden zich rond 3500 v. Chr. zich de eerste bewoners op de heuvel Akropolis. Van de vroege geschiedenis van de stad is weinig bekend, maar Athene is waarschijnlijk tot circa 1065 een koninkrijk geweest en een belangrijk centrum van de Myceense beschaving.

Stedenbanden


Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Athene&oldid=416119"