Anton Pieck

Uit Wikikids
Versie door Rots61 (overleg | bijdragen) op 6 feb 2019 om 13:20
(wijz) ← Oudere versie | toon huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
Ga naar: navigatie, zoeken

Anton Fransicus Pieck (Den Helder, 19 april 1895 – Overveen, 24 november 1987) was een Nederlandse schilder, schrijver, tekenaar, ontwerper en nog meer. Hij staat vooral bekend om zijn levenswerk: het Sprookjesbos . Zijn werk staat ook op veel kaarten.

Leven

Jeugd

Anton Piek is geboren aan de Koningstraat 31 op 19 April 1895 samen met zijn Broer Henri. Hun ouders zaten bij de marine en de broer was machinist. Bijzonder voor die tijd was dat niet gelovig waren. Ze hadden geen groot inkomen en verhuisde een jaar later naar Kanaalweg 45 waar Pieck zijn jeugd zou doorbrengen. Zijn jeugd zou niet leuk zijn: een vader die nooit thuis is

Pieck tekende het liefst tekeningen van sprookjespark de Efteling in Kaatsheuvel. Het park werd geopend in 1952 en Pieck tekende graag attracties van het park. Maar dat niet alleen, het tekende ook gewoon tekeningen van het dagelijkse leven. Zijn tekeningen zijn nog steeds te zien op geboortekaartjes, kerstkaarten of kalenders. Hij tekende ook boekillustraties.


Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Anton_Pieck&oldid=546061"