Verbeter WikiKids vandaag nog!
Stem nu voor: de Gouden WikiKids Award 2022

Annemiek de Groot

Uit Wikikids
Versie door Hanssain (overleg | bijdragen) op 20 sep 2022 om 18:01
(wijz) ← Oudere versie | toon huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Annemiek de Groot is een Nederlands schrijver. Ze schreef samen met Roos Jans het informatieve kinderboek Toen het oorlog was, 1914-1918 en Toen het oorlog was 1939-1945. Andere medewerkers aan het boek zijn Juul Lelieveld, Liesbeth Rosendaal en Marrit Boogaars van tekstbureau Patsboem! De boeken zijn dus geschreven door het team van Patsboem!, en bevatten veel achtergrondinformatie, illustraties van Irene Goede en historische foto’s en afbeeldingen.

Ze is Directeur en educatief ontwikkelaar bij Patsboem! Ze Bedacht en maakte eerst educatieve materialen voor kinderen, voor school en voor thuis bij Patsboem!. Daarvoor was ze educatief ontwikkelaar, tekstschrijver, web-editeur bij Malmberg en journalist. Studeerde aan de Academie voor Journalistiek in Tilburg.

Voor het boek 'Toen het oorlog was, 1939-1945' ontvingen ze in 2020 de Zilveren Griffel voor best geschreven informatieve kinderboek (Uitgeverij Gottmer).

Ze wonnen in 2022 een Bronzen Griffel in de categorie ‘informatief’ voor Toen het oorlog was 1914-1918.

Links

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Annemiek_de_Groot&oldid=731320"