Help mee! Maak een account en maak WikiKids beter!
Van 3 juli t/m 3 augustus 2022 vindt op WikiKids het Wikiproject:Regionale Talen plaats. Schrijf je hier in!

Annemarie Bon: verschil tussen versies

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
(Nieuwe pagina aangemaakt met ''''Annemarie Bon''' Is een kinderboekenschrijver. Ze is geboren in Den Bosch. Haar geboortedag is 11 februari 1954. Ze heeft tientallen kinderboeken gemaakt...')
 
 
(8 tussenliggende versies door 3 gebruikers niet weergegeven)
Regel 1: Regel 1:
'''Annemarie Bon''' Is een kinderboekenschrijver. Ze is geboren in [[Den Bosch]]. Haar geboortedag is 11 februari 1954. Ze heeft tientallen [[kinderboeken]] gemaakt. Ze heeft kinderboeken gemaakt voor 5 verschillende [[uitgevers]]. Ze heeft 2 broers en 1 zus.  
+
'''Annemarie Bon''' ([[Den Bosch]], 11 februari 1954) is een [[kinderboek]]enschrijfster. Ze heeft tientallen kinderboeken geschreven, voor 5 verschillende [[uitgeverij|uitgevers]].  
  
 +
== Opleiding ==
 +
Na de basisschool ging Annemarie Bon naar de MMS, de middelbare meisjesschool. Deze scholen bestaan nu niet meer. Daarna is ze ook nog naar een laboratoriumschool geweest. Later werkte ze voor het [[Brabants Dagblad]]. Ze schreef vooral stukjes voor de kinderpagina. In 1991 werd ze hoofdredacteur van ''[[Taptoe]]''.
  
== Opleiding ==
+
Sinds 2002 is ze schrijver van beroep. Ze schrijft zowel informatieve boeken als [[leesboek]]en.
Na de basisschool ging Annemarie Bon naar de MMS, de middelbare meisjesschool. Deze scholen bestaan nu niet meer. Daarna is ze ook nog naar een laboratoriumschool geweest. Later werkte ze voor het Brabants Dagblad. Ze schreef vooral stukjes voor de kinderpagina. In 1991 werd ze hoofdredacteur van [[Taptoe]]. Sinds 2002 is [[schrijfster]] haar beroep. Ze schrijft zowel informatieve boeken als [[leesboeken]].
+
 
 +
 
 +
== Prijzen en nominaties ==
 +
Annemarie Bon heeft vele boeken geschreven. Een paar van die boeken zijn genomineerd voor en prijs. Sommige boeken hebben zelfs gewonnen.
 +
*Ik leef nog! - winnaar Ommer Kinderjury.
 +
*Ouders!?! - Vijfde plaats Harlinger Kinderjury 2006 en derde plaats kinderjury Tholen 2006.
 +
*Kakkers in Goudkust - Genomineerd voor de Tina-Bruna-Award 2008 en winnaar Amstelveense Kinderjury 2009 in de leeftijd tot 9 jaar.
 +
*Een nieuw leven - Kerntitel Jonge Jury 2010.
 +
*Een jaar lang feest met Haas - kerntitel Kinderboekenweek 2014 (met Gertie Jaquet).
  
 +
==Privé==
 +
Ze heeft twee broers en een zus.
  
 
== Links ==
 
== Links ==
[http://www.annemariebon.nl De site van Annemarie Bon]
+
*[http://www.annemariebon.nl De site van Annemarie Bon]
 +
 
 +
[[Categorie:Nederlands kinderboekenschrijver]]
 +
[[Categorie:Nederlands schrijver]]

Huidige versie van 25 apr 2022 om 19:14

Annemarie Bon (Den Bosch, 11 februari 1954) is een kinderboekenschrijfster. Ze heeft tientallen kinderboeken geschreven, voor 5 verschillende uitgevers.

Opleiding

Na de basisschool ging Annemarie Bon naar de MMS, de middelbare meisjesschool. Deze scholen bestaan nu niet meer. Daarna is ze ook nog naar een laboratoriumschool geweest. Later werkte ze voor het Brabants Dagblad. Ze schreef vooral stukjes voor de kinderpagina. In 1991 werd ze hoofdredacteur van Taptoe.

Sinds 2002 is ze schrijver van beroep. Ze schrijft zowel informatieve boeken als leesboeken.


Prijzen en nominaties

Annemarie Bon heeft vele boeken geschreven. Een paar van die boeken zijn genomineerd voor en prijs. Sommige boeken hebben zelfs gewonnen.

  • Ik leef nog! - winnaar Ommer Kinderjury.
  • Ouders!?! - Vijfde plaats Harlinger Kinderjury 2006 en derde plaats kinderjury Tholen 2006.
  • Kakkers in Goudkust - Genomineerd voor de Tina-Bruna-Award 2008 en winnaar Amstelveense Kinderjury 2009 in de leeftijd tot 9 jaar.
  • Een nieuw leven - Kerntitel Jonge Jury 2010.
  • Een jaar lang feest met Haas - kerntitel Kinderboekenweek 2014 (met Gertie Jaquet).

Privé

Ze heeft twee broers en een zus.

Links

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Annemarie_Bon&oldid=713631"