Help mee! Maak een account en maak WikiKids beter!
Flag of Ukraine.svg Zoek je informatie over Oekraïne? Neem dan een kijk op Portaal:Oekraïne! Flag of Ukraine.svg

Amerikaanse zeearend

Uit Wikikids
Versie door Bot61 (overleg | bijdragen) op 3 jan 2022 om 15:16 (Robotgeholpen doorverwijzing: Amerika - Koppeling(en) gewijzigd naar Amerika (continent))
(wijz) ← Oudere versie | toon huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
De Amerikaanse zee-arend

De Amerikaanse Zeearend is een grote roofvogel. Hij heeft meestal een witte kop zwarte veren en een witte staart. Als het jong geboren is ziet hij er helemaal niet zo uit ze hebben een grijs bruine vacht en maar een paar witte vlekken - later worden dat er meer en krijgt de arend enorm goede ogen waarmee hij zeer scherp kan zien.

Het uiterlijk van een Amerikaanse zeearend

De Amerikaanse zeearend heeft een witte kop, een kromme snavel en een zwarte vacht. De Amerikaanse zeearend heeft 4 tenen aan elke poot, de nagels van de Amerikaanse zeearend zijn zwart. Hij heeft witte ogen.

Leefomgeving

De Amerikaanse zeearend leeft aan Amerikaanse kust.

Voortplanting

De voortplanting is in maart en april. De Amerikaanse zeearend legt 1-3 eieren. De broedduur is 40-45 dagen. Het jong vliegt na 70-80 dagen uit. 1 nest per jaar. Het jong is geheel bruin.

Voedsel

De Amerikaanse zeearend eet kleinere vogels, vissen, knaagdieren.

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Amerikaanse_zeearend&oldid=700790"