Help mee! Maak een account of meld je aan.
Weather-clear.svg Een hele fijne zomervakantie toegewenst! Weather-clear.svg

Amazonen: verschil tussen versies

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
 
Regel 1: Regel 1:
De '''Amazonen''' zijn een [[volk]] van vechtlustige vrouwen, strijdend te [[paard]] uit de [[Griekse mythologie]]. Hun koningin [[Penthesilea]] zou een dochter zijn van [[Ares]]. De Amazonen woonden in Thracië (een gebied ten zuiden van [[Bulgarije]]) en doodden hun mannelijke kinderen en [[amputatie|amputeerden]] bij de meisjes een borst om het hanteren van de [[pijl en boog|boog]] en het [[zwaard]] makkelijker te maken. Voor het krijgen van kinderen wendden zij zich tot mannen van een buurvolk. Zij leverden bloedige gevechten met onder andere [[Hercules]] en [[Theseus]].
+
De '''Amazonen''' zijn een [[volk]] van vechtlustige vrouwen, strijdend te [[paard]] uit de [[Griekse mythologie]]. Hun koningin [[Penthesilea]] zou een dochter zijn van [[Ares]]. De Amazonen woonden in Thracië (een gebied ten zuiden van [[Bulgarije]]) en doodden hun mannelijke kinderen en [[amputatie|amputeerden]] bij de meisjes een borst om het hanteren van de [[pijl en boog|boog]] en het [[Zwaard (wapen)|zwaard]] makkelijker te maken. Voor het krijgen van kinderen wendden zij zich tot mannen van een buurvolk. Zij leverden bloedige gevechten met onder andere [[Hercules]] en [[Theseus]].
 
{{Navigatie Griekse mythologie}}
 
{{Navigatie Griekse mythologie}}
 
{{beg}}
 
{{beg}}
 
[[Categorie:Griekse mythologie]]
 
[[Categorie:Griekse mythologie]]
 
[[Categorie:Personage uit Griekse mythologie]]
 
[[Categorie:Personage uit Griekse mythologie]]

Huidige versie van 27 jul 2020 om 19:13

De Amazonen zijn een volk van vechtlustige vrouwen, strijdend te paard uit de Griekse mythologie. Hun koningin Penthesilea zou een dochter zijn van Ares. De Amazonen woonden in Thracië (een gebied ten zuiden van Bulgarije) en doodden hun mannelijke kinderen en amputeerden bij de meisjes een borst om het hanteren van de boog en het zwaard makkelijker te maken. Voor het krijgen van kinderen wendden zij zich tot mannen van een buurvolk. Zij leverden bloedige gevechten met onder andere Hercules en Theseus.

Accessories-text-editor.svg
Dit artikel is een beginnetje. Je wordt uitgenodigd op bewerk te klikken om dit artikel aan te vullen.

Meer informatie over dit onderwerp vind je hier:
Tekst: WikipediaGoogle
Afbeeldingen: Wikimedia CommonsWikiKids Beeldbank
Clipjes: SchoolTV BeeldbankYouTube

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Amazonen&oldid=624791"