Help mee! Maak een account of meld je aan.
Stem nu op: Joe Biden

Agamemnon: verschil tussen versies

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
k (De informatie klopte niet)
(Labels: Filter: Experimenteren, Visuele tekstverwerker)
(Versie 496607 van Laaraaa (overleg) ongedaan gemaakt)
Regel 1: Regel 1:
'''Agamemnon''' was [[koning]] van [[Mycene]] (op het grote [[Griekenland|Griekse]] schiereiland [[Peloponnesus]]) en opperbevelhebber van het [[Griekenland|Griekse]] leger in de [[Trojaanse oorlog]]. Agamemnon is broer van [[Menelaüs]] en vader van onder meer [[Electra]], [[Iphigenia]] en [[Orestes]]. Hij werd bij thuiskomst vermoord door z voeg lxonr21 toe op insta en ook luka.meijer hartelijk bedankt !😄
+
'''Agamemnon''' was [[koning]] van [[Mycene]] (op het grote [[Griekenland|Griekse]] schiereiland [[Peloponnesus]]) en opperbevelhebber van het [[Griekenland|Griekse]] leger in de [[Trojaanse oorlog]]. Agamemnon is broer van [[Menelaüs]] en vader van onder meer [[Electra]], [[Iphigenia]] en [[Orestes]]. Hij werd bij thuiskomst vermoord door zijn vrouw [[Clytaemnestra]] en [[Aegisthus]], Clytaemnestra's minnaar.
 
{{beg}}
 
{{beg}}
 
[[Categorie:Griekse mythologie]]
 
[[Categorie:Griekse mythologie]]

Versie van 7 nov 2017 om 10:14

Agamemnon was koning van Mycene (op het grote Griekse schiereiland Peloponnesus) en opperbevelhebber van het Griekse leger in de Trojaanse oorlog. Agamemnon is broer van Menelaüs en vader van onder meer Electra, Iphigenia en Orestes. Hij werd bij thuiskomst vermoord door zijn vrouw Clytaemnestra en Aegisthus, Clytaemnestra's minnaar.

Accessories-text-editor.svg
Dit artikel is een beginnetje. Je wordt uitgenodigd op bewerk te klikken om dit artikel aan te vullen.

Meer informatie over dit onderwerp vind je hier:
Tekst: WikipediaGoogle
Afbeeldingen: Wikimedia CommonsWikiKids Beeldbank
Clipjes: SchoolTV BeeldbankYouTube

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Agamemnon&oldid=496617"