Help mee! Maak een account en maak WikiKids beter!
Flag of Ukraine.svg Zoek je informatie over Oekraïne? Neem dan een kijk op Portaal:Oekraïne! Flag of Ukraine.svg
Stem nu op: Japan

Afternoon tea

Uit Wikikids
Versie door AjejeBot (overleg | bijdragen) op 6 okt 2021 om 06:43 (replaced: |thumb| → |miniatuur| (2))
(wijz) ← Oudere versie | toon huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Farm-Fresh bullet go.png Of bedoel je de High tea? Deze vindt rond zes uur plaats.
Een voorbeeld van een Afternoon tea

Afternoon tea of Afternoontea (vaak High tea genoemd), is een lichte maaltijd die vaak in Engeland wordt gegeten. De Afternoon tea wordt tussen 3 n 5 uur 's middags gegeten. Vaak wordt 4 uur aangehouden.

In veel Europese landen, waaronder Nederland en België, is er een misvatting over de afternoon tea. Deze wordt vaak High tea genoemd. Dit is eigenlijk fout, want de High tea is een zwaardere maaltijd, die om 6 uur plaatsvindt. Toch verschilt het idee van de afternoon tea niet.

De afternoon tea heet zo omdat er in de middag (afternoon) thee (tea) wordt gedronken. Bij de thee zijn allerlei kleine gerechtjes.

In veel landen in de afternoon tea een echte trend geworden.

De oorsprong van High Tea

Een afternoon tea in een hotel.

Achter de afternoon tea zit een verhaaltje. De High Tea is ontstaan in Bedfort, Engeland in 1840. Anna, de zevende hertogin, kreeg tussen de lunch en het diner trek en wilde op dat moment iets eten. Haar bedienden bedachten toen een oplossing en brachten haar hapjes en allerlei soorten thee. Dit werd een ware trend in Engeland doordat allerlei rijke mensen het een goed idee vonden en haar besloten na te doen. Zelfs de koningin nam de traditie over. Deze traditie bestaat nog steeds.

Gerechten

Traditionele gerechten

Een echte Engelse afternoon tea kan nog weleens per plaats of restaurant verschillen, maar vaak komen er bepaalde gerechten altijd in voor. Ook zijn er altijd zoete en hartige gerechten. Echte traditionele gerechten zijn:

Vaak worden er ook nog plaatselijke gerechten aan de afternoon tea toegevoegd.

Eigen draai

Veel steden, restaurants en personen geven een eigen draai aan de afternoon tea. Ze vervangen sommige gerechten en voegen eigen gerechten toe. Zo kunnen de sandwiches anders worden belegd of worden andere soorten cake toegevoegd. In grote lijnen behouden veel mensen de sandwiches, koekjes, cakes en vaak ook de scones. Het gaat erom dat er zowel zoete als hartige gerechtjes.

Afternoon tea als trend

De afternoon tea is uitgegroeid tot een echte trend. Niet alleen in het Verenigd Koninkrijk, maar ook in andere landen. Veel restaurants, landgoederen, tuincentra en cafés bieden de afternoon tea aan. Aangezien niet iedereen thee lust, zit koffie en soms ook frisdrank bij de prijs inbegrepen. Om ruimte op de tafel te sparen wordt gebruikgemaakt van een etagère. Dit is een soort stellage met meerdere borden boven elkaar.

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Afternoon_tea&oldid=685530"