2 Petrus

Uit Wikikids
Versie door Wouter15 (overleg | bijdragen) op 14 sep 2022 om 18:41 (→‎top: clean up)
(wijz) ← Oudere versie | toon huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Stukje van de tekst in het 7e eeuwse koptische schrift

De tweede brief van Petrus is een vande laatste brieven uit het Nieuwe Testament. Het is niet zeker of de schrijver van de brief dezelfde Petrus is uit het evangelie. Dat komt omdat hij zichzelf Simeon Petrus noemt (2 Petrus 1:1), terwijl hij in de evangeliën Simon Petrus wordt genoemd. De brief is aan het einde van het leven van Petrus geschreven (zie 2 Petr. 1: 13-14).

Beroemdste uitspraak

Vaak wordt 2 Petr. 3: 8 aangehaald om aan te geven dat de tijd relatief is. Er staat et volgende:

Verlies een ding niet uit het oog vrienden: Voor de Heer is één dag als duizend jaar en duizend jaar als één dag.

Dit wordt aangehaald om het scheppingsverhaal uit Genesis beter te begrijpen. Daar staat immers dat God de wereld heeft geschapen in 6 dagen. Er staat echter dat een dag voor God is als 1000 jaar. Sommigen nemen dat letterlijk door de schepping dan op 6000 jaar te dateren. De meeste christenen zien het als een grote, zelfs oneindige tijd, waardoor de Bijbel een eeuwendurende evolutie niet tegenspreekt. Deze opvatting zien ze bevestigd in de relativiteitstheorie van Albert Einstein.

Video

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=2_Petrus&oldid=729372"