2 Kronieken: verschil tussen versies

Uit Wikikids
Ga naar: navigatie, zoeken
k (Categorie:Bijbels figuur verwijderd met HotCat)
 
Regel 1: Regel 1:
 
[[Bestand:Saabaghiberti.jpg|thumb|De koningin uit Scheba bezoekt koning Salomo vanwege zijn wijsheid]]
 
[[Bestand:Saabaghiberti.jpg|thumb|De koningin uit Scheba bezoekt koning Salomo vanwege zijn wijsheid]]
Het '''Tweede Boek van de Kronieken van de Koningen van Israël''' begint met de welvaart onder koning [[Salomo]]. Zijn wijsheid en inspanningen om de [[tempel]] voor [[God]] te bouwen, worden uitvoerig beschreven. De koningen na hem doen het minder goed. Velen van hen houden zich niet aan de [[Tora]], de wet van God. Het boek eindigt dan ook in de tijd van [[Jeremia]], de [[Babylonische Ballingschap]] en de terugkeer uit [[Babylon]].  
+
Het '''Tweede boek van de Kronieken van de koningen van Israël''' begint met de welvaart onder koning [[Salomo]]. Zijn wijsheid en inspanningen om de [[tempel]] voor [[God]] te bouwen, worden uitvoerig beschreven. De koningen na hem doen het minder goed. Velen van hen houden zich niet aan de [[Tora]], de wet van God. Het boek eindigt dan ook in de tijd van [[Jeremia]], de [[Babylonische Ballingschap]] en de terugkeer uit [[Babylon]].  
  
 
==Videoclip==
 
==Videoclip==

Huidige versie van 8 dec 2018 om 21:18

De koningin uit Scheba bezoekt koning Salomo vanwege zijn wijsheid

Het Tweede boek van de Kronieken van de koningen van Israël begint met de welvaart onder koning Salomo. Zijn wijsheid en inspanningen om de tempel voor God te bouwen, worden uitvoerig beschreven. De koningen na hem doen het minder goed. Velen van hen houden zich niet aan de Tora, de wet van God. Het boek eindigt dan ook in de tijd van Jeremia, de Babylonische Ballingschap en de terugkeer uit Babylon.

Videoclip


Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=2_Kronieken&oldid=535689"