Zoo Veldhoven

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Zoo Veldhoven
Ingang Zoo Veldhoven.jpg
Ingang van Zoo Veldhoven
Jaar geopend 19 april 2014
Jaar gesloten
Locatie Veldhoven, Flag of the Netherlands.svg Nederland
Mascotte
Slogan
Oppervlakte
Eigenaar familie Loomans (vroeger: N.O.P.)
Lid van
Thema Roofvogels en exotische vogels
Diersoorten vooral roofvogels en exotische vogels

Website
www.zooveldhoven.nl
Portaal Portaalicoon Dierentuinen

Zoo Veldhoven is een dierentuin in de Nederlandse stad Veldhoven. Het park is geopend op 19 april 2014. De dierentuin is eigenlijk anders dan andere dierentuinen, namelijk zitten hier veel exotische vogels en roofvogels in de plaats van roofdieren. Maar geen zorgen er zijn ook andere dierensoorten zoals verschillende reptielen en ringstaartmaki's. Het park is niet zo groot, maar 17 hectare. Je mag hier zelf dieren voeren en er zijn ook gidsen in het park.

Geschiedenis

Het park bestond al eerder alleen toen was het geen dierentuin. Namelijk was het park in 1992: "Stichting Nederlands Opvangcentrum Papegaaien' (N.O.P.)'", het was dus een opvangcentrum voor Papegaaien. Maar ze werden negatief gezien door veel mensen na een uitzending van het Nederlands programma Radar in 2009, en natuurlijk daalde het aantal bezoekers. De Algemene Inspectiedienst kwam een kijkje nemen dus, en Zoo Veldhoven voldoet aan alle eisen.

Maar later op 29 januari 2013 ging het park failliet en zochten ze naar een koper. Die vonden ze ook en nam de familie Loomans het Opvangcentrum over in maart 2013. In augustus vertelde de familie Loomans dat ze van een opvangcentrum voor papegaaien een groot dierenpark met meer dieren gaat maken, dit gebeurde ook. Uiteindelijk opende de familie Loomans het nieuwe "Zoo Veldhoven" voor het publiek op 19 april 2014.

Zoo Veldhoven heeft zich meerdere keren gerenoveerd zoals in 2017 en een week na de opening werden er meteen twee kaketoes gestolen.

Bronnen

  • Wikipedia NL
  • Wesite

Link

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Zoo_Veldhoven&oldid=486080"