Zeepaard

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Zeepaardje

Een zeepaard is een klein soort vis. Net zoals alle andere vissen heeft hij vinnen en ademt hij door middel van kieuwen. Geen enkele vis heeft een staart zoals het zeepaard heeft! Er zijn 35 soorten zeepaardjes. Ze hebben knobbelige richeltjes, dus geen schubben zoals de meeste vissen. Als ze zwemmen, bewegen ze hun rugvin heel snel heen en weer. Ze zwemmen rechtop en grijpen zich met hun staart vast aan verschillende dingen zoals zeewier en koraal.

Voedsel

Zeepaardjes eten kleine visjes en kleine kreeftjes. Ze wachten gewoon tot er een visje voorbij zwemt en dan pakken ze hem. De ogen van een zeepaardje kunnen allebei apart bewegen. Dat is makkelijk om een prooi te vangen. Bij de zeepaardjes wordt in plaats van de vrouw het mannetje zwanger als het mannetje en het vrouwtje verliefd op elkaar zijn doen ze een paringdans. vanaf dat moment draagt het mannetje de eitjes bij zich op de buik in een buidel. Nadat de eitjes zijn uitgekomen kan het mannetje meteen weer zwanger worden. Veel vissen vinden zeepaardjes lekker, dus de zee zit vol gevaren. Ze moeten heel erg oppassen dat ze niet opgegeten worden. Maar de zeepaardjes zijn eigenlijk veel te hard om op te eten, dus is er minder gevaar voor ze. Ze lopen alleen zulk gevaar als hun lichaam en botten verzwakt zijn. Er zijn 35 soorten zeepaarden ;ze hebben knobbilige ruggetjes

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Zeepaard&oldid=570335"