Wonder (film)

Uit Wikikids
(Doorverwezen vanaf Wonder)
⧼vector-jumptonavigation⧽ ⧼vector-jumptosearch⧽

Wonder is een Amerikaanse dramafilm uit 2017, geregisseerd door Stephen Chbosky en geschreven door Jack Thorne, Steven Conrad en Chbosky. Het is gebaseerd op de gelijknamige roman uit 2012 van R.J. Palacio en er wordt in gespeeld door Julia Roberts, Owen Wilson, Jacob Tremblay, Noah Jupe, Izabela Vidovic, Bryce Gheisar en Daveed Diggs. De film werd op 17 november 2017 in de Verenigde Staten uitgebracht door Lionsgate.

Verhaal

De film volgt een jongen, genaamd August Pullman met het Treacher Collins-syndroom. Deze jongen probeert erbij te horen. De jongen is de 10 jarige August die door een aangeboren gezichtsafwijking nooit naar een gewone school kon en op zijn 10e voor het eerst naar school gaat na jaren thuis les te hebben gehad van zijn moeder.

Zijn ouders  hebben er voor gekozen om hem niet naar een gewone school te sturen omdat ze bang waren dat hij gepest zou worden omdat hij er anders uit ziet.

Zijn zus Via (Olivia) Pullman is een tiener. Ze vind haar broertje heel lief, maar soms niet. Bijvoorbeeld als haar moeder iets belooft had aan haar maar doordat er iets met August is vergeet de moeder dat.en haar vriendin miranda negeert haar gelukkig is daar haar vriendje justin.

Het verhaal word door verschillende gezicht punten verteld bijvoorbeeld door de beste vriend van Auggie Jack Will daardoor kan je het verhaal goed volgen. De film is te zien op Netflix in het engels.

Accessories-text-editor.svg
Dit artikel is een beginnetje. Je wordt uitgenodigd op bewerk te klikken om dit artikel aan te vullen.

Meer informatie over dit onderwerp vind je hier:
Tekst: WikipediaNPO KennisGoogle
Afbeeldingen: Wikimedia Commons (oud) • WikiKids Beeldbank
Clipjes: SchooltvBeeld & GeluidYouTube

Accessories-text-editor.svg
Dit artikel is een beginnetje.
Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Wonder_(film)&oldid=761828"