Winx Club

Uit Wikikids
⧼vector-jumptonavigation⧽ ⧼vector-jumptosearch⧽
Winx Club
Winx - Alassio.JPG
Alternatieve titel Winx
Genre Meiden
Presentator
Speelduur
Bedenker Iginio Straffi
Ontwikkelaar
Samensteller
Redactie
Eindredactie
Presentatie
Hoofdrollen Bloom, Stella, Flora, Tecna, Musa en Layla (Aisha)
Stemmen
Stemmen (oorspr.)
Stemmen (NL)
Regie
Schrijver
Tekenaar
Montage
Muziek
Intromuziek
Orkestratie
Kostuums
Land van oorsprong Vlag van Italië Italië Vlag van de Verenigde Staten Verenigde Staten
Taal Italiaans en nog meer talen
Locatie
Gerelateerde series
Producer
Coproducent
Uitvoering
Productiebedrijf Rainbow SRL
Start
Einde
Afleveringen
Seizoenen 8 (+4 specials)
Netwerk
Zender Vlag van Nederland Nederland Nickelodeon, Vlag van de Verenigde Staten Verenigde Staten Nickelodeon, Fox TV, KidsClick
Televizier-Ring
Tv-commercial 1
Tv-commercial 2
[ IMDb-profiel]
[ MovieMeter-profiel]
Website
Portaal Portal.svg Televisie

Winx Club is een animatieserie over 6 meisjes: Bloom, Stella, Layla, Flora, Musa en Tecna. Allemaal hebben zij bijzondere gaven. Als de feeën al hun krachten hebben, behoren ze tot de Enchantix-groep. Dan worden ze beschermfeeën van hun rijk of planeet.

Verhaal

Bloom is de hoofdpersoon, een meisje dat eerst helemaal niet weet dat ze magisch is. Totdat ze Stella ontmoet die toen aan het vechten was met Knut.

Stella neemt Bloom mee naar De Magische Dimensie en daar ligt Alfea, een school voor feeën. Er zijn ook twee andere scholen in de Magische Dimensie. Wolkentoren, die is voor heksen. De school Red Fountain is voor specialisten.


The Trix

The Trix zijn 3 heksen die een hekel hebben aan de Winx. De naam van de trio zijn Icy, Darcy en Stormy

Karakters

Tecna

Tecna is de fee van technologie en computers en andere digitale dingen. Tecna heeft als feeënpak een pak dat paars is, de handschoenen stoppen tot haar vingers. Ze heeft een puntig lichtgroen kristal op haar hoed en haar pak. Tecnas pixie is Digit.

Bloom

Bloom is de fee van de Drakenvlam en de fee van de vuur. Bloom ontdekt in de 1e aflevering van het 1e seizoen dat ze een fee is, door Stella. Blooms feeënpak is kort. Ze draagt een mouwloos t-shirt. Ze heeft een gele kroon op haar hoofd en op haar t-shirt heeft ze een donkere gele knoop.

Musa

Musa is de fee van muziek, liedjes en Melody. Musas feeënpak is ook nog kort net als Bloom. Ze heeft een hemd waar van één daarvan geen bovenmouw heeft. Ze draagt ook altijd een koptelefoon als ze transformeert. In het 1e en 2de seizoen had ze kort haar, vanaf het 3de seizoen heeft ze haar haar laten groeien.

Layla (Aisha)

Layla (Aisha) is de fee van de golven en de vloeistof. Layla was vanaf het 2de seizoen te zien in Winx Club. Zij is degene die de pixies meenam naar Alfea. Ze heeft een kort t-shirt zonder mouwen en een hele korte rok. Haar feeënpak is groenachtig. Op haar pak zit een ringetje.

In Italië zelf heet ze Aisha. In Amerika heette ze vroeger gewoon Layla, maar dat is Aisha geworden.

Flora

Flora is de fee van de natuur. Flora houd erg veel van planten bloemen zorgen. Floras feeënpak is lang. Het stopt ongeveer net als een zomerbroek. Op haar nek zit een roze bloemketting. Floras laarzen zijn roze.

Stella

Stella is de fee van de stralende zon en de maan. Stellas feeënpak is nog korter. Ze heeft een aparte korte outfit, de laarzen zijn wel erg lang. Op haar te korte t-shirt heeft ze een knoop.

Icy

Icy is de heks van de ijs en de kou. Ze kan mensen laten bevriezen. En koud maken.

Darcy

Darcy is de heks van de illusie. Ze kan zich verdubbelen en ze kan ook donkere magie maken.

Stormy

Stormy is de heks van storm en wind. Ze kan het heel hard laten stormen en waaien als ze agressief wordt!

Stemmen

De stemmen van Winx Club in het Nederlands worden ingesproken door:

Overzicht van seizoenen

Seizoen Afleveringen Uitgezonden Italië (originele) Uitgezonden België
Start seizoen Seizoensfinale Start seizoen Seizoensfinale
1 26 28 januari 2004 26 maart 2004 onbekend onbekend
2 26 19 april 2005 14 juli 2005 onbekend onbekend
Special 1 uur 27 juni 2011 27 juni 2011 onbekend onbekend
3 26 29 januari 2007 28 maart 2007 onbekend onbekend
4 26 15 april 2009 13 november 2009 onbekend onbekend
5 26 16 oktober 2012 24 april 2013 voorjaar 2013 september 2013
6 26 6 januari 2014 4 augustus 2014 juni 2014 augustus 2014
7 26 21 september 2015 3 oktober 2015 10 augustus 2015 13 januari 2016

Alfea

Alfea de school voor feeën

Alfea is een school voor feeën, hier leren de feeën om een betere fee te worden. Ze krijgen les van Pr Wizgiz en Palladium. Ze krijgen les over magie en toveren.

Overige media

• Winx The Game (PS, GBA SP, CD-ROM) (4Kids, 2005) •Quest for the codex (GBA SP, 4Kids, 2006) •Mission Enchantix ( DS, 4Kids, 2007) • •Winx Club Het geheim van het verloren rijk (2007) •Winx Club Magisch Avontuur (2010) •Winx Club Het Mysterie van de afgrond (2015) •TV Specials (2011) •World of Winx (2016-17) •PopPixie (2011)

Engelse versies

In het Engels zijn er meerdere versies gemaakt :

4Kids Entertainment deze bedrijf heeft seizoen 1 t/m 3 gemaakt en uitgezonden op hun eigen programmablok FoxBox / 4Kidstv. Deze versie heeft een eigen draai aan de serie gegeven met een eigen dialoog, scène volgorde, leader en liedjes. Alle afleveringen in deze versie zijn gecensureerd ook werden er vele details vervangen in vele afleveringen in iets anders in de plaats en werden tekenfoutjes meestal hersteld van het origineel.

Cinélume nasynchroniseerde het originele verhaallijn van seizoen 1 t/m 4 en de Winx 3d films.

Nickelodeon VS heeft meegewerkt aan de productie van seizoen 5 t/m 7 en de specials. Voor seizoen 3 t/m 6 en de specials stichten ze een eigen stemmencast op met bekende Hollywood acteurs, dit om de serie bekender te maken. 3d films 1 & 2 zijn ook opnieuw ingesproken door de Hollywood cast.

DuArt / 3beep nasynchroniseerde seizoen 7 & 8 en ook de spin off serie World of Winx.

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Winx_Club&oldid=840785"