Wikikids:Wiki's in andere talen

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Interwikiwegwijzer.gif

Wist je dat WikiKids er niet alleen in het Nederlands is? Ook in andere landen hebben de kinderen een eigen internet-encyclopedie. Hier lees je daar meer over.

Vikidia

De hoofdpagina van de Franse Vikidia.

Vikidia is een soort WikiKids, maar dan in het Frans, Engels, Spaans, Italiaans, Russisch, Catalaans, Baskisch, Siciliaans, Duits, Armeens en Grieks. De Franse Vikidia bestaat sinds 2006, de Spaanse sinds 2008, de Italiaanse en Russische sinds 2012, de Engelse sinds 2013, de Catalaanse, de Baskische en de Siciliaanse sinds 2015, de Duitse sinds 2017 en de Armeense en Griekse sinds 2018. De Franse Vikidia is de grootste Vikidia, met in juli 2018 ruim 26.000 artikelen. Daarna volgen de Italiaanse (kleine 6000 artikelen), Spaanse (ruim 4000), Engelse (ruim 2000), Baskische (ruim 800), Catalaanse (ruim 400), Russische (ruim 100), de Duitse (ruim 100), de Siciliaanse (>50), de Griekse (>50) en de Armeense (>50).

Links

Wikimini

De hoofdpagina van de Franse Wikimini.

Wikimini is een wiki die lijkt op Vikidia. Wikimini heeft een Franse en een Zweedse versie. De Franse heeft ruim 17.000 artikelen en de Zweedse ruim 2000.

Links

Interwiki

Dan heb je nog interwiki's. Interwiki's zijn heel erg handig. Stel, je bent aan het kijken op het artikel hond. Daar staat heel veel informatie op, maar misschien wil je wel nog meer zien. Dan zie je links van de pagina iets staan: een kopje met de naam Interwiki. Daar staat dan bijvoorbeeld English, je weet misschien wel dat dat de Engelse naam is voor Engels. Als je daarop klikt kom je op de pagina Hond, maar dan op de Engelse Vikidia en in het Engels. Als je al een beetje Engels kan, is dat hartstikke leuk om te lezen, je Engels wordt er ook meteen veel beter van, dus dat is twee vliegen in één klap! Misschien leer je ook al een beetje Frans, dus dan kan je klikken op Français. Grote kans dat je het niet begrijpt, maar al lezend leer je een taal!

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Wikikids:Wiki%27s_in_andere_talen&oldid=518033"