Wikikids:Spreekwoorden Foto/Filmwedstrijd 2010

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Uitslag foto en filmwedstrijd 2010

Klik hier voor de winnaars van de fotowedstrijd Spreekwoorden 2010

Klik hier voor de winnaars van de filmwedstrijd Spreekwoorden 2010

Ingezonden foto's Spreekwoordenwedstrijd klik hier

Ingezonden filmpjes Spreekwoordenwedstrijd klik hier

Wikikids Spreekwoorden Foto/filmwedstrijd

Extra info leerkrachten klik hier

Periode maart en april 2010

Lijst van Nederlandse Spreekwoorden, uitdrukkingen en gezegdes

Zoals je via bovenstaande link zult zien, staan op Wikikids al veel spreekwoorden, een aantal spreekwoorden zijn zelfs per categorie ingedeeld en ook de betekenis van dat spreekwoord staat erbij, maar er zijn veel meer spreekwoorden. Met de spreekwoordenfoto/filmwedstrijd proberen we meer spreekwoorden, uitdrukkingen en gezegden op te nemen in Wikikids en natuurlijk jullie creativiteit en kennis te vergroten.


Pak een woordenboek, zoek op internet, kijk op Wikikids en kies een bestaand spreekwoord, uitdrukking of gezegde uit en probeer het in een foto weer te geven.

Soms kan het met één foto, maar soms zijn er vervolgfoto's nodig. Voel je vrij om het spreekwoord in scène te zetten en er een digitale foto van te maken. Photoshoppen is toegestaan. Denk bijvoorbeeld aan een persoon die op het strand staat en spijkers op laag water zoekt. Het paard wordt achter de wagen gespannen. Er zijn legio mogelijkheden te bedenken.

Maarrrrr ...het is natuurlijk ook mogelijk dat je een kort filmpje maakt. ( max speelduur 3 minuten). Kies of voor een filmpje zonder geluid, of zorg voor een goede geluidsopname met bijv. externe microfoon, of praat dichtbij de ingebouwde microfoon. Zet er wellicht nog een muziekje onder! Leef je dus uit. Zet het filmpje zelf even op You Tube (wel eerst even toestemming regelen met ouders en/of leerkracht) Je hoeft ook niet altijd herkenbaar in beeld.

Inleveren:

Foto(‘s) sturen naar wikikidswedstrijd@gmail.com of wedstrijd@wikikids.nl . De You-Tube url van het filmpje kun je ook mailen naar dit adres. Via het emailadres zullen de winnaars benaderd worden. Het zal natuurlijk ook op de speciale Wikikidspagina vermeld worden.

Prijzen:

Er worden diverse digitale gadgets als prijs ter beschikking gesteld, maar in ieder geval een paar digitale videocamera !

Ingezonden foto's Spreekwoordenwedstrijd klik hier


Ingezonden filmpjes Spreekwoordenwedstrijd klik hier

Voorbeelden van een foto kunnen zijn:

Voorbeelden van een filmpje kunnen zijn:

Serie 1

<youtube width="250" height="200">ODIL6xtgrZE</youtube>


<youtube width="250" height="200">cnO5ItHLy2g</youtube>


<youtube width="250" height="200">ZsMAmjQyDVU</youtube>


<youtube width="250" height="200">lIc6PIOGXFo</youtube>


Serie 2

<youtube width="250" height="200">uBqTxpJu2rY</youtube>


<youtube width="250" height="200">RElZdUAZnxo</youtube>


<youtube width="250" height="200">BKJPXCVlung</youtube>


<youtube width="250" height="200">feUmzoXfbcY</youtube>

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Wikikids:Spreekwoorden_Foto/Filmwedstrijd_2010&oldid=159363"