Wikikids:Sjabloon

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Kidsportaal.gif Klik hier om terug te gaan naar het Kidsportaal 2 »

Een sjabloon gebruik je als je op een snelle manier eenzelfde stuk tekst op meerdere pagina's wilt kunnen zetten.

Een voorbeeldje

Op deze pagina zie je rechtsboven het sjabloon waarmee je terug kunt gaan naar Kidsportaal2. Als je op Bewerk klikt zie je dat helemaal bovenaan in de tekst het volgende staat:

{{Terugnaarkidsportaal2}}

Om een sjabloon op te nemen zet je dus dubbele accolades links en rechts van de naam van het sjabloon. Een accolade ziet er zo { en zo } uit.

Het sjabloon Terugnaarkidsportaal2 is een aparte pagina en vind je als je hier klikt. Kijk maar eens naar de titel van die pagina. Je ziet dat er staat: Sjabloon:Terugnaarkidsportaal2. Als je een sjabloon aan wilt maken zet je voor de naam van het sjabloon dus:

Sjabloon:naam van het sjabloon

Het lijkt dus net alsof je een nieuwe pagina voor een artikel maakt alleen zet je dan er nog het woord Sjabloon: voor.

Nog meer voorbeelden

We gebruiken op WikiKids veel sjablonen. Dat maakt het werk een stuk gemakkelijker. Een sjabloon dat iedereen op zijn overlegpagina vindt, is het Welkomssjabloon:


Welkom op WikiKids!
Emblem-earth.svg
Hoi, Sjabloon!

Leuk dat je er bent! WikiKids is een Nederlandse online kinderencyclopedie. We richten ons op kinderen van 8 tot 15 jaar, maar als je jonger, ouder of volwassen bent dan ben je hier ook van harte welkom.

Dit bericht staat op je overlegpagina. Via deze pagina kunnen andere gebruikers van WikiKids contact met je zoeken om vragen aan je te stellen of om je tips te geven over een artikel dat je hebt gemaakt. Lees de berichten op deze pagina daarom altijd goed door!

Om je snel wegwijs te maken op WikiKids hebben we hieronder een paar handige pagina's verzameld.

óf:

Aan het oefenen met WikiKids?
Mypaint-icon.svg
Welkom, Sjabloon!

Het ziet er naar uit dat je aan het oefenen bent met WikiKids. Dat lijkt zo omdat je misschien gekke woorden, zomaar wat letters, smileys of wikicode hebt toegevoegd aan een artikel. Helaas hebben we dit moeten verwijderen omdat het niet thuis hoort in een artikel. Omdat je hier voor de eerste keer bent vinden we het niet erg dat je dit hebt gedaan, maar we willen wel aan je vragen om verder te gaan met oefenen op de juiste plek.

Je kunt oefenen in onze speciale WikiKids:Zandbak. Op deze pagina mag je oefenen en kliederen, zolang je maar netjes blijft. Wil je daarom vanaf nu de zandbak gebruiken?

  • De Zandbak - Hier moet je verder gaan met oefenen!
  • Regels - Lees de WikiKids regels eens door.
  • De snelcurus - Een handleiding om te leren werken met WikiKids.
  • Het Kidsportaal - Hier vind je alle informatie over bewerken op WikiKids.
  • De Boomhut - Heb je nog vragen of snap je iets niet? Stuur ons een bericht!

Volgende actie: {{zb-2}} + 1 uur ban


Een sjabloon dat moderatoren gebruiken als op WikiKids een afbeelding staat waar auteursrecht op zit is dit sjabloon:

Stap8.gif
Een gebruiker vermoedt dat op deze tekst of afbeelding auteursrecht zit. Een moderator zal deze pagina verwijderen wanneer dat zo is. Zie de overlegpagina voor uitleg.

Als het goed is weet je nu ook hoe je deze sjablonen kunt vinden.


Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Wikikids:Sjabloon&oldid=815129"