Wikikids:General disclaimer

Uit Wikikids
Naar navigatie springenNaar zoeken springen

WikiKids wordt geschreven door het publiek, kinderen. Hoewel vrijwel iedereen die meehelpt probeert juiste informatie te geven, kan er geen garantie gegeven worden.

Iedereen mag wijzigingen in de tekst aanbrengen. Een duidelijke fout is meestal snel uit de tekst gehaald. Het is dan ook slim om naast deze encyclopedie andere informatie (boeken, internet) te gebruiken.

Zie je een foutje?

Als je denkt een fout ontdekt te hebben, mag je die fout verbeteren. Graag zelfs!

Aansprakelijkheid

Iedereen die aan WikiKids meeschrijft aanvaardt geen aansprakelijkheid voor de juistheid van de gegeven informatie. We kunnen niet garanderen dat de schrijvers juiste informatie hebben gegeven. Iedereen mag informatie uit WikiKids gebruiken, maar geheel op eigen risico! :-)

Er zijn gebruikers (moderators) die extra mogelijkheden op technisch niveau hebben op deze website. Zoals het verwijderen van pagina's, beveiligen van pagina's en het ontnemen van schrijfrechten aan gebruikers. Dit zijn mogelijkheden die gewone gebruikers niet hebben. Deze groep van vrijwilligers zijn niet de webmasters maar eerder de conciërges van WikiKids.

Auteursrecht teksten

Al het tekstuele materiaal op WikiKids valt onder de GNU Vrije Documentatie Licentie-licentie. Indien je een stuk ziet dat letterlijk is overgenomen van elders (bijv. uit een boek of van een website), zonder toestemming van de schrijver (auteursrechthebbende), meld het dan of verander de tekst zelf.

Auteursrecht afbeeldingen, audio, video en andere media

Voor de afbeeldingen, audio, video en andere media op WikiKids geldt dat deze niet allemaal vallen onder de GNU Vrije Documentatie Licentie-licentie. Er kan dus sprake zijn van beperkingen op het gebruik. De gebruiker van WikiKids is zelf verantwoordelijk om hierop te letten. Door op een afbeelding of link naar de beschrijvingspagina van een andere media in een artikel te klikken kan zekerheid worden verkregen over de voorwaarden waaronder de afbeelding gebruikt kan worden. Als niets bij de afbeelding is vermeld over de auteursrechten, dan moet er van uitgegaan worden dat er auteursrechten op rusten. De WikiKids-plaatjes zijn allemaal beschermde afbeeldingen en mogen dus niet zonder toestemming gebruikt worden.

Zie ook

GFDL-licentie

De volledige tekst vind je hier: GNU Vrije Documentatie Licentie

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Wikikids:General_disclaimer&oldid=389203"