Help mee! Maak een account of meld je aan.
Van 24 juni t/m 24 juli staat WikiKids in het teken van het wikiproject:Honderdjarige Oorlog. Wil je ook meedoen? Klik dan hier!

Wikikids:Boomhut: verschil tussen versies

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
(Api.php: nieuwe subkop)
Regel 127: Regel 127:
 
:Al, hier ook al reclame aan het maken? :P [[Gebruiker:TahR|TahR]] 21 mei 2008 19:54 (CEST)
 
:Al, hier ook al reclame aan het maken? :P [[Gebruiker:TahR|TahR]] 21 mei 2008 19:54 (CEST)
 
::Misschien moeten we dan ook maar even reclame maken voor Wikikids in Wikistad in hun [http://stad.wikia.com/wiki/Forum:De_kroeg Forum:De kroeg], dan kunnen beide projecten misschien van elkaars leden profiteren ;-) {{Gebruiker:Freestyle/sig}} 22 mei 2008 09:28 (CEST)
 
::Misschien moeten we dan ook maar even reclame maken voor Wikikids in Wikistad in hun [http://stad.wikia.com/wiki/Forum:De_kroeg Forum:De kroeg], dan kunnen beide projecten misschien van elkaars leden profiteren ;-) {{Gebruiker:Freestyle/sig}} 22 mei 2008 09:28 (CEST)
 +
 +
== Api.php ==
 +
 +
Hello,
 +
 +
Since new address, api.php cannot be found. This page, is equivalent of index.php for bots. Now, I'm not able to release interwiki in french Vikidia anymore.Could you help me ? Thanks, [[Gebruiker:ThomasVikidia|ThomasVikidia]] 14 jul 2008 16:22 (UTC)

Versie van 14 jul 2008 om 18:22

Boomhut1.png

Een boomhut is een plek in een boom waar je kan afspreken met een gezellige groep vrienden.

Deze boomhut is geschikt voor overleg tussen begeleiders, moderatoren en kinderen. Hier mag je je vragen dus stellen.

Klim je mee naar boven?


Moderatoren overleggen in het Clubhuis


Nominaties

De Wikikids Award!

Heb je een artikel gelezen wat we in het zonnetje moeten zetten laat het ons dan op Wikikids:Nominaties weten!

Daar wordt overlegd over de genomineerde artikelen, en wordt er gestemd of de Award uitgereikt zal worden. Stem ook!

Wil je zelf een artikel nomineren, plaats dan het sjabloon {{Nominatie}} op het artikel.

Alle nominaties staan in Categorie:Nominatie Award.

Afbeelding

Ik upload steeds een afbeelding(is van mijzelf)maar ik kan hem steeds niet plaatsen, omdat ik niet de juiste extensie heb. Mag ik tips hebben? Erik v D.

Vleermuizen

 • Wie wil ons helpen met ons werkstuk over vleermuizen?Nutsschoolgroep5b 15:11, 23 januari 2007 (UTC)
 • Hoe bedoel je dat? Wil je links met informatie voor een "echt" werkstuk, of wil je hulp bij het schrijven van een artikel op WikiKids? Knowledge 17:46, 23 januari 2007 (UTC)

Vleermuizen (orde Chiroptera, ook wel handvleugeligen genoemd) zijn zoogdieren die echt kunnen vliegen (in tegenstelling tot zweven). Hiertoe zijn hun vleugels voorzien van een vlieghuid die tussen de vingers van hun voor- en achterpoten en hun staart zit.

Tot voor kort werden de vleermuizen in twee onderordes ingedeeld: Megachiroptera (grote vleermuizen) en Microchiroptera (kleine vleermuizen). De eerste groep bestaat uit grotere soorten die zich meestal op het gezicht oriënteren en die vaak fruit eten; de vliegende honden behoren hiertoe. De tweede groep bestaat vrijwel alleen uit vleeseters die zonder uitzondering gebruikmaken van echolocatie. Tot deze groep behoren alle andere vleermuizen. Genetisch onderzoek heeft echter aangetoond dat de families Rhinolophidae (hoefijzerneuzen), Hipposideridae (bladneuzen van de Oude Wereld), Megadermatidae (grootoorvleermuizen), Craseonycteridae (hommelvleermuis) en Rhinopomatidae (klapneuzen) in feite nauwer verwant zijn aan de Megachiroptera dan aan de andere Microchiroptera. Daarom worden ze nu vaak samen met de Megachiroptera in de onderorde Pteropodiformes (ook wel Yinpterochiroptera) ingedeeld, terwijl de overgebleven Microchiroptera de onderorde Vespertilioniformes (ook wel Yangochiroptera) vormen.

In Nederland en België komt uitsluitend een twintigtal gladneuzen en hoefijzerneuzen voor, waarvan een aantal zeer zeldzaam is. Door hun verborgen en nachtelijke levenswijze hebben veel mensen nog nooit een vleermuis in het wild gezien, maar ongeveer zeven soorten komen in Nederland toch algemeen voor. Er zijn wereldwijd ruim 1100 soorten, zodat meer dan één op de vijf zoogdiersoorten een vleermuis is.

Eén van de eerste vleermuizen was Icaronycteris, waar fossielen van zijn gevonden die dateren van 54 miljoen jaar terug, uit het Eoceen.

Treinstations

 • Ik wil een paar artikelen over treinstations open(1 al gedaan. Mag dat wel eigenlijk? Erik v D 29 feb 2008 18:04 (CET)


Dag Erik van D,

Er bestaat al een artikel over de trein. Je zou kunnen kijken of het daar bij aansluit. We proberen ook de WikiKidsAtlas op te bouwen. Daar zou het misschien ook bij passen. Maar een aparte categorie met treinstations lijkt me geen probleem. Hoe kijk je tegen de andere opties aan?

Gerarddummer 29 feb 2008 20:45 (CET)

Ik zal nog even gaan kijken om nog meer pagina's te openen.

Zweden

 • Is dat een goed onderwerp? _-_SD_-_ 14:02, 2 april 2007 (CEST)
 • Natuurlijk! Ga je gang! Knowledge 14:23, 2 april 2007 (CEST)

iemand uit mijn klas is naar Zweden geweest ze zegt dat het daar heel leuk is dus ik denk dat het een goed onder werp is.

leuk onderwerp ik hoop dat het een mooi artikel wordt =)

Pagina's van een gebruiker

Hoe kan ik álle pagina's van een bepaalde gebruiker ziet? --Webmaster 10:13, 5 april 2007 (CEST) volgens mij als je op bijdragen klikt Michiel 10:37, 5 april 2007 (CEST) Ja dat kan!
In dit voorbeeld zie je alle bewerkingen die zijn uitgevoerd door gebruiker Webmaster: http://kennisnet.wikia.com/wikikids/wiki/Speciaal:Contributions/Webmaster

Artikel verwijderen van wikikids.nl

Hallo, ik ben pas nieuw hier, en heb per ongeluk een pagina gemaakt. ik zou deze pagina (computers aansluiten) graag weer van wikikids.nl afhalen, hoe moet dat? Wouterj 17:30, 26 april 2007 (CEST)

Dag Wouterj, Dat kun je doen door de tekst {{weg}} bovenaan de pagina te zetten.
Dan kijkt een Moderator of die pagina inderdaad weg mag. Catienpetji 18:47, 26 april 2007 (CEST)

Atlas

Wat is de Wikikids Atlas? Als ik er op druk krijg ik voor mij onbegrijpelijke links. (Kikki)

Dat zijn de verwijzingen naar ofwel de Nederlandse atlas ofwel de Vlaamse. Je kan daaruit kiezen. _-_SD_-_ 25 jul 2007 23:37 (CEST)

Bedankt

Ben ik hier soms alleen bezig?

 • Henk K 29 jul 2007 21:48 (CEST)
 • Dat lijkt er idd wel op. Ik ga werken. Succes nog. Knowledge 30 jul 2007 06:30 (CEST)
 • Hoi allemaal, zoals misschien iemand al was opgevallen ben ik druk bezig geweest met de afbeeldingen, ik heb geprobeerd één en ander van de juiste bronnen te voorzien, en ben inmiddels zover dat ik de afdeling heelal aardig uitgewerkt hebt, ik heb overal de oorspronkelijke bronnen van gevonden. Van sommige afbeeldingen waarvan ik de bron niet kon terugvinden heb ik een andere foto geplaatst waarvan ik wel de bron had.
 • Daarnaast heb ik ook bij veel afbeeldingen die in het publiek domein staan of met verlopen auteursrecht voorzien van een net sjabloon naar voorbeeld van het commonsproject.
 • Het valt me op dat bij veel afbeeldingen "commons" als bron worden genoemd wat onjuist is, op commons staan inderdaad afbeeldingen die vrij zijn voor gebruik, maar commons is echter geen bron! Afbeeldingen van commons mogen worden gebruikt met bronvermelding, dat houdt in dat als je afbeeldingen van commons gebruikt ook de bronnen moet meenemen - die worden overal bij vermeld, neem als voorbeeld de afbeeldingen van het heelal, die staan ook allemaal op commons, maar zijn afkomstig van sites van de NASA of de ESA, deze moeten als bron worden vermeld. Dat geldt ook voor de afbeeldingen met verlopen auteursrecht, waarbij je moet aangeven uit welk boek of van welke site hij is overgenomen.
 • groetjes, Henk K 30 jul 2007 11:50 (CEST)
Misschien kun je zoiets beter in Het Clubhuis zetten! Ik moet eerlijk zeggen dat ik me nog niet zo heftig veel met de afbeeldingen bemoeid heb... Knowledge 30 jul 2007 13:04 (CEST)

{{vraag Koninklijkhuis 11 aug 2007 18:41 (CEST)}} is het zo goed met de foto van prins albert van monaco? Koninklijkhuis 11 aug 2007 18:41 (CEST).

Ik zal ook eens wat gaan doen aan artikel, dan krigjen kinderen ook nog wat kennis mee. Tabloid 22 aug 2007 23:23 (CEST)

Komt er nog iemand bij mij? ik ben alleen!!! Gebruiker:Hassaja Ha ha ha je bent op zoek naar... Delmoro 6 feb 2008 15:23 (CET)

Geen anoniemen

Ik heb twee vraagjes: ik werk als vrijwilliger op een andere wiki, maar ik kwam hier even langs en heb een paar dingetjes doorgelezen. Mijn eerste vraag is: kan alleen een moderator pagina's aan een categorie toevoegen? En mijn tweede vraag is: waarom mag je hier niet als anonieme gebruiker bewerken eigenlijk? TahR 18 mei 2008 12:16 (CEST)


Dag TahR,

In principe voegen moderatoren pagina's aan categorieën toe. Ze maken daarbij gebruik van de cat die hier zijn te vinden Categorie:Alles. Je mag hier niet als anonieme gegeven bewerken omdat we enigszins controle willen houden op wat er op WikiKids gebeurt. Dit om zo'n kindvriendelijke mogelijke website te houden. Gerarddummer 18 mei 2008 13:55 (CEST)

Bijdragen gebruiker

Kan je ook de bijdragen van een gebruiker hier zien? Het lijkt me wel handig om te zien of die gebruiker actief is, ik zoek namelijk al een hele tijd die knop. TahR 19 mei 2008 17:43 (CEST)

Waarom zou je het willen weten en van wie? Groet, Delmoro 19 mei 2008 17:51 (CEST) Hoe is het met jullie kinderwiki? Gaat het allemaal naar wens?
Jawel hoor, met KinderWiki gaat het goed, ik vroeg het alleen, om te kijken of mensen actief zijn, maar die bijdragenknop is niet zo noodzakelijk: maar recente wijzigingen kan ik niet zo 1-2-3 ook vinden. TahR 19 mei 2008 17:53 (CEST)
Wat is jullie idee achter kinderwiki tov wikikids? Hebben jullie ook overwogen om samen met ons te werken of je aan te sluiten? Delmoro 19 mei 2008 17:57 (CEST)
Nou, we zijn ook iets voor oudere kinderen, maar ik zou niet weten of we zouden samenwerken, ik heb er niks over gehoord. Bovendien lijkt dat me iets wat de oprichter voor zichzelf moet houden. TahR 19 mei 2008 17:59 (CEST)
@TahR, je kunt de bijdragen van een gebruiker wel zien, maar je moet even zelf de link maken, bijvoorbeeld Speciaal:Contributions/TahR. De link naar de bijdragen van de gebruikers staat ook altijd in de bewerkingsgeschiedenis. Freestyle (overleg) 21 mei 2008 16:27 (CEST)
Ok, bedankt voor de info Freestyle. TahR 21 mei 2008 19:54 (CEST)

Geïnteresseerd?

Leuk initiatief, deze wiki :). Ik vroeg me af of jullie misschien ook geïnteresseerd zouden zijn in Wikistad (als "bij-wiki"). Dit is een wiki waar ook artikels worden geschreven net zoals hier maar dan over een denkbeeldig land, genaamd Libertas (er zitten ook veel jongeren net zoals hier). Er zijn al 750 artikelen (dat waren er ooit 1100 :S). Of neem in ieder geval een kijkje: Wikistad. Zo niet, dan wens ik jullie veel succes met deze wiki! :D Al 20 mei 2008 21:38 (CEST)

Al, hier ook al reclame aan het maken? :P TahR 21 mei 2008 19:54 (CEST)
Misschien moeten we dan ook maar even reclame maken voor Wikikids in Wikistad in hun Forum:De kroeg, dan kunnen beide projecten misschien van elkaars leden profiteren ;-) Freestyle (overleg) 22 mei 2008 09:28 (CEST)

Api.php

Hello,

Since new address, api.php cannot be found. This page, is equivalent of index.php for bots. Now, I'm not able to release interwiki in french Vikidia anymore.Could you help me ? Thanks, ThomasVikidia 14 jul 2008 16:22 (UTC)

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Wikikids:Boomhut&oldid=61934"