Wateringen

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Entree van Wateringen.

Wateringen is een stadje in de gemeente westland. Het is na 's-Gravenzande en Naaldwijk ook de grootste plaats. Wateringen was tot 2003 samen met het dorpje Kwinstheul een eigen gemeente. Het stadje heeft ongeveer 15.820 inwoners. In Wateringen staat ook een opgeknapte molen. Het is een kleinschalige plaats met een klein centrum. Hier zitten een aantal winkels.

De Haagsche wijk Wateringse Veld, in het stadsdeel Escamp is aan Wateringen vastgegroeid. De huizen in Wateringse Veld zijn nieuwbouw.

De enige openbare school in Wateringen is de Kyckert .De Dorpskade is de grootste weg in wateringen. Wateringen is een stadje in de gemeente westland. Het is na 's-Gravenzande en Naaldwijk ook de grootste plaats. Wateringen was tot 2003 samen met het dorpje Kwinstheul een eigen gemeente. Het stadje heeft ongeveer 15.820 inwoners. In Wateringen staat ook een opgeknapte molen. Het is een kleinschalige plaats met een klein centrum. Hier zitten een aantal winkels.

De Haagsche wijk Wateringse Veld, in het stadsdeel Escamp is aan Wateringen vastgegroeid. De huizen in Wateringse Veld zijn nieuwbouw.

De enige openbare school in Wateringen is de Kyckert .De Dorpskade is de grootste weg in wateringen.

In Wateringen staat een molen. Hij heet "Windlust". Het is een hoge molen. De straat bij de molen heet de Windmolen. De zijstraten heten allemaal naar onderdelen van een molen.

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Wateringen&oldid=576886"