Volle maan (astronomie)

Uit Wikikids
(Doorverwezen vanaf Volle maan)
Naar navigatie springenNaar zoeken springen

Het boek volle maan is bekroond door de Nederlandse kinderjury in 2000, De schrijver is Paul van Loon. de tekeningen zijn van Hugo van Look, uitgeverij Leopold.

Samenvatting

Let op!
Hieronder staat de samenvatting van een verhaal. Soms is het niet leuk als je al weet hoe het verhaal afloopt!

Het boek gaat over een jongetje Dolfje, Dolfje is een jongetje dat bij volle maan in een weerwolf veranderd. Dolfje heeft geen ouders, die hebben hem in de steek gelaten toen ze merkten dat hij een kleine weerwolf was, hij heeft wel een opa die ook weerwolf is maar die kan niet voor hem zorgen. Daarom woont hij bij een soort pleeggezin, bij zijn vriendje Timmie en zijn ouders zij weten dat hij bij elke volle maan in een weerwolf verandert maar dat vinden ze niet erg. Op een nacht verandert Dolfje en rooft een kippenhok van een jager leeg en wordt bijna gesnapt maar gelukkig komt Timmie net op tijd om hem te redden. De volgende dag gaan hij en Timmie naar schoolkamp maar Timmie is ziek en moet op het laatste moment thuis blijven, Maar Dolfje gaat toch mee want is een beetje verliefd op Noura iemand uit zijn klas, en het zou toch geen Volle maan worden dus er is niets aan de hand. Maar Dolfje weet echter niet dat Timmie is vergeten om het blaadje van de kalender af te scheuren en dat het juist volle maan is als Dolfje op kamp is. daar gaat het allemaal goed maar één ding niet. En dat mag je zelf lezen!

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Volle_maan_(astronomie)&oldid=362902"