Vlissingen

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Vlissingen
Vlissingen vlag.svg
Vlissingen wapen.svg
NL - locator map municipality code GM0718 (2016).png
Provincie Flag of Zeeland.svg Zeeland
Talen
Inwoners 44.465 (1301 inw./km²)
Oppervlakte 344,83 km²
Hoofdplaats(en) Vlissingen
Hoofdstad
Burgemeester Bas van den Tillaar (CDA)
Gezaghebber
Religie
Munteenheid
Postcode(s) 4380-4389
Netnummer(s) 0118
Volkslied
Nationale feestdag
Website www.vlissingen.nl
Portaal Portal.svg Nederland

Vlissingen ligt in de provincie Zeeland op Walcheren, aan de monding van de Westerschelde in de Noordzee. Op 30 april 2017 telde Vlissingen 44.451 inwoners. Tot de gemeente Vlissingen horen ook nog Oost- en West-Souburg, en Ritthem. In totaal hebben zij ongeveer 45.000 inwoners. De eerste vermelding van Vlissingen stamt al uit het jaar 620, en heeft in 1315 stadsrechten gekregen. In het Engels in Vlissingen bekend als Flushing en er zijn veel vernoemingen naar in buitenlandse plaatsen, onder meer in New York.

Het is een badplaats. Hier staat ook het standbeeld van Michiel de Ruyter, de bekende admiraal die Engeland verslagen heeft in één van de Nederlands-Engelse oorlogen.

Er is een lange boulevard (strook met winkels en restaurantjes aan het water) en het heeft een mooi oud centrum met wel 300 monumenten. Het trekt dan ook jaarlijks veel toeristen van over de hele wereld, ongeveer 300.000 per jaar.

Jaarlijks wordt ook het evenement 'Rescue Vlissingen' op de boulevards georganiseerd. Bij dit evenement worden demonstraties gegeven van ambulances, brandweer, defensie en politie. Het evenement trekt tienduizenden bezoekers.


Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Vlissingen&oldid=534092"