Vechten

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Vechten is de naam voor het elkaar slaan en schoppen dat mensen soms doen. Wanneer iemand je uitscheld of aanvalt (zelfverdediging) breekt er vaak een gevecht uit.

Wanneer er speels wordt gevochten noemen we dit stoeien (iets wat dieren ook doen). Meestal is het doel de tegenstander pijn te doen, of uit te schakelen of op de vlucht te jagen. Veel dieren doen het ook. Bijvoorbeeld leeuwen, olifanten, maar ook koolmeesjes en zelfs vissen! Waarover vechten dieren? Een reden is vaak eten, en vrouwtjes om mee te paren.

Met woorden

Soms roepen mensen tegen elkaar: "Nou dat vechten jullie samen maar uit" Dan bedoelen ze vaak dat men elkaar met argumenten moet overtuigen of de één of de ander gelijk heeft.

Sport

Je hebt ook vechtsporten. Daarin gaat het ook om vechten. Maar er zijn dan wel strenge regels. Je mag elkaar niet zwaar verwonden en het moet wel leuk blijven. Bijvoorbeeld:

  1. Boksen
  2. Karate
  3. Kickboksen
Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Vechten&oldid=400352"