Vasten (Islam)

Uit Wikikids
Ga naar: navigatie, zoeken

Moslim


De bedoeling van vasten

De bedoeling van vasten is dat je aan anderen denkt die geen eten hebben, want je kunt hier in Nederland de hele dag eten maar andere mensen in andere arme landen kunnen dat vaak niet. Hier kun je werken wanneer je wilt, maar de armen kunnen dat vaak niet. Daarom moeten moslims tijdens het Offerfeest een derde deel van het schaap opofferen. Of ze moeten zekat geven(geld sturen of geven aan heel arme mensen die zonder kleren en eten moeten leven).

Redenen voor het vasten

De reden dat je moet vasten is niet voor niks. Het geld dat je ongeveer uitgeeft aan eten, kun je ook geven aan armen; zo eet je ook minder. Maar ook moet je aan de armen denken, want hier kun je elke dag eten en die mensen niet. Die hebben vaak alles over voor eten. De meesten zonder eten hebben ook vaak vervelende ziektes.


Niet-moslims tijdens de ramadan

Natuurlijk zijn er moslims die niet vasten tijdens de ramadan. Die gokken ook in het casino. Zelfs drinken sommige moslims ook alcohol wat eigenlijk niet mag.

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Vasten_(Islam)&oldid=472910"