UFO

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Een veronderstelde ufo

Een ufo (unidentified flying object) is een voorwerp dat vliegt en waarvan niemand precies weet wat het is of waar het vandaan komt. Mensen over de hele wereld beweren dat ze een ufo hebben gezien. Goede foto's zijn er echter niet van. Er zijn zelfs mensen die beweren dat ze zijn meegenomen door een ufo.

Alhoewel onder een ufo meestal een zogeheten vliegende schotel wordt verstaan, zijn er ook die de vorm hebben van een sigaar of van een bol. De bol is meestal wel verklaarbaar. Dan betreft het een meteoriet of een bolbliksem. Een heel normaal natuurverschijnsel dus. Als er sprake is van een sigaarvorm, menen ufologen (degenen die de ufologie bestuderen) dat het om moederschepen van de vliegende schotels gaat.

Ufo's werden waargenomen vanaf eind jaren 1940. Op 8 juli 1947 zou er in New Mexico nabij Roswell een vliegende schotel zijn neergestort. Later zijn daar ook verschillende films over gemaakt. In België was er van oktober 1989 tot juni 1991 en echte "ufogolf". Honderden getuigen, en zelfs politieagenten, verklaarden dat ze donkere 'driehoeken' met lichtjes hadden zien vliegen.

Ruimtewezens

De leefomstandigheden op de andere planeten binnen ons zonnestelsel zijn niet zodanig, dat daar mensen zouden kunnen wonen. Buiten ons zonnestelsel dan? Aangezien het heelal oneindig is, is het aantal bewoonbare planeten ook oneindig. Er zijn dus (niet misschien) planeten waar wezens wonen die de technische kennis kunnen hebben ontwikkeld om ruimtevaartuigen te bouwen. Maar ook zij zijn gebonden aan de lichtsnelheid (300.000 km/sec), de absolute topsnelheid die nog mogelijk is. De kans is dus niet groot, dat ze genoeg tijd hebben om de Aarde te bereiken. Althans, als we het over "bemande" ruimtevaart hebben. Maar helemaal uit te sluiten valt het niet. De dichtstbijzijnde ster heet Proxima in het sterrenbeeld Centaurus. De afstand tot die ster is ongeveer 4½ lichtjaar. Dat betekent dat, als je tegen de snelheid van het licht zou kunnen reizen, je er nog 4½ jaar zou over doen om die ster te bereiken. Mocht die ster een bewoonbare planeet hebben, dan komen de ufo's daar waarschijnlijk vandaan.

Adamski

In een ufo zouden dan ruimtewezens zitten, tenminste, dat wordt soms gezegd. Nu geloven de meeste mensen dat niet meer. Toch blijven er nog steeds veel waarnemingen binnenkomen van mensen die een ufo hebben gezien.

Een van de bekendste mensen, die rotsvast in het bestaan van ufo's geloofden, was niemand minder dan koningin Juliana (de moeder van prinses Beatrix). Zij ontving in 1959 de Amerikaanse ufogeleerde Prof. Dr. George Adamski, die zonder met zijn ogen te knipperen beweerde op (de planeet) Venus te zijn geweest. Hij was - zo zei hij - ontvoerd door de Venusianen, die voor eens en voor altijd een einde wilden maken aan de gewoonte van Aardbewoners om niet te geloven wat ze niet kunnen begrijpen.

Waarom ufo?

UFO betekent 'Unidentified Flying Object' (ongeïdentificeerd vliegend voorwerp). In het Frans heet het un OVNI.

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=UFO&oldid=819737"