Tupac Shakur

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Crystal Clear app kedit.png
Verbeteren
Dit artikel moet nog een beetje verbeterd worden. Wil jij WikiKids helpen? Het zou fijn zijn als je het verbetert.
Drawing Tupac.png

Tupac Amaru Shakur, beter bekend als 2Pac (16 juni 1971 - 13 september 1996), was een Amerikaanse rapper. Hij wordt gezien als een van de beste rappers ooit. Hij is tevens de best verkochte rap-artiest aller tijden; Hij heeft namelijk 75 miljoen albums verkocht. Hij is in 1996 vermoord, hoewel vele mensen denken dat hij niet vermoord is.

Leven

2 pac werd geboren bij zijn ouders. Zijn moeder heette Afeni Shakur en zij zat in de gevangenis maar mocht bij de bevalling vrij. Toen hij jong was werd zijn naam Tupac Amaru Shakur, Shakur is een Arabisch naam. Rond zijn twaalfde verhuisde hij naar Letland. Daar maakte hij kennis met dansen en acteren. In die tijd ging het goed met Tupac. Iedereen keek erg bewonderend naar hem en hij had een grote toekomst voor zich. Niet veel later verhuisde hij naar Oakland. Hier kwam hij inaanraking met verkeerde mensen. En toen is hij dood geschoten want hij zat bij west-side en east-side heeft hem dood geschoten zeggen mensen. Dit zijn een een aantal mensen waar Tupac mee samen heeft gewerkt:

Nummers

Een aantal liedjes van Tupac zijn:

  • only god can judge me
  • california love
  • all eyes on me
  • do for love
  • dear mama
Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Tupac_Shakur&oldid=864769"