Trends

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Een trend is iets wat in de mode is of een bepaalde tijd veel gebruikt wordt. Trends kunnen bepaalde kleren zijn, een kleur, een gadget of een nieuw woord.

Kleur van het jaar Ieder jaar zegt een trendwatcher dat hij denkt dat een bepaalde kleur in de mode wordt, bijvoorbeeld robijnrood. Bazen van klerenwinkels maken dan een heleboel kleren van robijnrode stof. En iedereen gaat dat dan kopen. Zo wordt dat in, en eigenlijk houden ze elkaar dus een beetje voor de gek. Maar als je die trendwatcher bent dan ligt het helemaal aan jou. Je kunt dus ook je lievelingskleur noemen.

Mode Trendwatchers hebben ook met de mode te maken. Dus als er bijvoorbeeld wordt gezegd dat tuinbroeken in worden, vindt iedereen dat een beetje raar. Maar als de winkels er helemaal vol mee hangen vindt iedereen dat mooi. Net zoals de rugzak, die terug van weggeweest bleek te zijn. En toen er werd gezegd dat de uil een modieuze vogel is, lachte iedereen daarom. Maar daarna kwamen er overal uilen: op shirts, tassen, aardewerk, noem maar op. Zo zal op een keer iets lelijks supermooi worden.

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Trends&oldid=312851"