Help mee! Maak een account of meld je aan.
Farm-Fresh new.png   WikiKids heeft een nieuw uiterlijk gekregen! Aan de manier waarop je met WikiKids werkt hebben we niets veranderd.
Stem nu op: Musicalfilm

Tonijn

Uit Wikikids
Ga naar: navigatie, zoeken
Tonijn

Tonijn is een vissoort. Hij zit vaak in blik. Hij wordt door veel mensen gegeten. Tonijnen eten andere vissen, inktvissen en kwallen. Tonijnen hebben rood vlees. Dat komt doordat ze een stofje hebben dat ervoor zorgt dat het vlees rood is. In een blikje kan je soms ook bruinachtig vlees zien. Dan is het verkleurd. Tonijnen zijn erg snel. Ze kunnen tot wel 75 kilometer per uur gaan. Dat is sneller dan een auto op een gewone weg! Sommige soorten tonijn zijn ernstig bedreigd. Dat komt door de visvangst.

Handel in tonijn

Er wordt veel gehandeld in tonijn. De meeste tonijn wordt gekocht door Mitsubishi, het merk dat ook auto's verkoopt. Er wordt veel tonijn in de supermarkten gekocht. Blauwvintonijnen worden sinds 2007 niet meer verkocht in de winkel omdat het niet diervriendelijk wordt gevangen. In 2008 kwam daar ook geelvintonijn erbij. Dat kwam doordat er heel erg veel op geelvintonijn werd gevist.

Plek

De tonijn is altijd te vinden in de Atlantische Oceaan, de Grote Oceaan en de Middellandse Zee. Soms kan de tonijn ook in de Noordzee voorkomen.

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Tonijn&oldid=387353"