Help mee! Maak een account en maak WikiKids beter!
Stem nu op: Dyscalculie of Kunst

Tiny Fisscher

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Tiny Fisscher
Geen afbeelding
beschikbaar
Citaat
Algemene informatie
Naam voluit
Pseudoniem
Bijnaam
Geboren 11 juni 1958
Geboorteplaats Castricum
Overleden
Nationaliteit Nederland Nederland
Beroep Schrijver
Werk
Jaren actief ca. 1978-heden
Genre(s) Kinderboek
Stroming
Invloeden
Bekende werken Alleen op de wereld (hertaling); Romeo & Julia (romanversie); Het wonderbaarlijke verhaal van de kleine prins (hertaling voor kinderen).
Uitgeverij(en) Volt, Ploegsma, Gottmer
dbnl
Handtekening
Website http://www.tinyfisscher.nl/
Portaal Portal.svg Literatuur

Tiny Fisscher werd geboren op 11 juni 1958 in Castricum. Ze is een Nederlandse schrijfster. Ze schrijft voor alle leeftijden, in diverse genres. Daarnaast prijst ze ook boeken aan op basisscholen, onder andere via De Schrijverscentrale en Stichting Schoolschrijver.

Haar eerste kinderboek En dan was ik de prinses verscheen in 1999. Ze heeft inmiddels al meer dan vijftig boeken op haar naam staan. Naast kinderboeken en jeugdromans schreef ze ook een aantal non-fictieboeken voor jongeren en volwassenen. In 2016 werd ze bij het grote publiek bekend door haar bewerking van de beroemde klassieker Alleen op de wereld, van Hector Malot. Het boek werd geïllustreerd door Gouden Penseel-winnares en illustrator Charlotte Dematons. In 2018 verscheen het boek in een Duitse uitgave. In 2018 verscheen haar romanversie van Romeo en Julia, bij Blossom Books, met illustraties van Sophie Pluim. De reeks klassiekers heeft zich sindsdien flink uitgebreid.

In 2022 won ze met het prentenboek Het geluk van Schildpad een zilveren griffel.

Links

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Tiny_Fisscher&oldid=731098"