Theresa May

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Theresa May

Theresa Mary Brasier May (geboren te Eastbourne op 1 oktober 1956) is de huidige premier van het Verenigd Koninkrijk. Ze was tussen 2016 en 2019 premier namens de Conservative Party. Theresa May was de tweede vrouwelijke premier van het Verenigd Koninkrijk, na premier Margaret Thatcher. Ze was de opvolger van David Cameron en werd zelf opgevolgd door Boris Johnson.

Toen David Cameron opnieuw gekozen werd als premier, beloofde hij dat er een referendum zou komen over of het Verenigd Koninkrijk de EU zou verlaten. Cameron verwachtte echter niet dat de Britten voor stemde. Hierdoor vond hij dat hij niet meer geloofswaardig als politicus kon zijn en stapte op. Theresa May nam hem toen over en kreeg de taak om de zogeheten Brexit in werking te stellen.

Na de parlementsverkiezingen van 2017 verloor May haar meerderheid in het parlement, waarna ze moet gaan samenwerken met de DUP.

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Theresa_May&oldid=574242"