The Kingdom

Uit Wikikids
Ga naar: navigatie, zoeken
Opmaken
De opmaak van dit artikel (alinea's, leestekens, eerste woord dikgedrukt, categorieën etc.) laat nog te wensen over! Wil jij de opmaak verbeteren?

The Kingdom is een Minecraft-project gestart door David Harms (artiestennaam DusDavid) van het YouTube-kanaal DusDavidGames. De eerste video van The Kingdom is geüpload op 1 november 2012. Aan dit project hebben heel veel Nederlandstalige Gaming-YouTubers deelgenomen. In The Kingdom draait het om macht, oorlogen en bondgenoten. The Kingdom heeft 2 servers: De originele server, deze server is alleen op uitnodiging en Open Kingdom, deze server is openbaar tegen een eenmalige betaling.

Voorgangers van OpenKingdom waren 'The Kingdom 2' & 'Kingdom Factions'

OpenKingdom speelt zich af in het continent Bovisti, ruim 1000 jaar na de vernietiging van Oud-Bovisti.

The Kingdom serie kent inmiddels 3 seizoenen.

Er is ook een kaart van de kingdom wereld maar deze zijn niet echt up-to date

Dimensies

The Kingdom kent verschillende dimensies:

 • Hellios, Een pik zwarte wereld onder leiding van DutchTerms tot hij stierf. Na de dood van Dutchterms is er niks meer vernomen van Hellios, maar er wordt wel beweerd dat zijn magiër Arjan nog in leven is.
 • De Onderwereld --- De reden van Empire hun kwaadaardigheid en thuis van figuren zoals Celcrius en Mephidantes. De Onderwereld zou vernietigd zijn na de dood van Celcrius, maar klopt dit wel?
 • De Schim --- De plek waar je komt als je dood bent. Hier bepaald Eleios of jij naar Elementos of Hellios gaat.
 • Het tussenstuk --- Hierover is weinig bekend. David en Eclypsa waren hier één keer geweest. Het is de ruimte waar je komt als je van de schim weer terug gaat naar de normale wereld.
 • De normale wereld --- De wereld waar het allemaal om draait en waar al jullie favoriete Kingdoms strijden voor macht en land!

De wereld van 'The Kingdom' bestaat uit 3 delen. Het bovenste deel: Bovisti, het middelste deel: Midisti en het onderste deel: Tordisti.

Bovisti

Het gebied Bovisti ligt helemaal bovenaan. De oppergod van Bovisti is: MyrEmpion. Op dit continent liggen een aantal kingdoms :

 • Elementos/Triton

Het eiland waar vroeger de goden zoals MyrEclypsa, Icezeck en MyrEleios zich vestigde. "Het is een kingdom met veel groen en zwevende torens. Het is een belangrijke plek in de storyline".


Malzan

Na de vernietiging van het noorden van Bovisti is Malzan gevlucht naar het zuiden van Bovisti. Malzan is een agressief volk vol gladiatoren. De laatst bekende Koning van Malzan was Joey.

Malzan is ook bekend van Kingdom 2.


Theros

Theros was het Kingdom van Midnan, bekend van ProjectMinecraftia en tegenwoordig Midnan. Het Kingdom stond bekend om de assassins. Theros heeft in tegenstelling tot andere Kingdoms geen Koning, maar 4 meesters die het Kingdom leiden. De 4 meesters waren Sam, Rens, Ward en Kim. Theros ligt op de grens van Midisti / Bovisti en grenst zelf aan Magnos. Magnos heeft na de verdwijning van Theros hun land overgenomen en heeft hun kapotte stad weer opgebouwd.


Magnos

Magnos is gevestigd vlakbij Theros, inmiddels hebben zij Theros dan ook ingenomen. Magnos ligt in het moeras en heeft een speciaal kristal, Magna. De Koning van Magnos was BeerCo.

Midisti

Midisti heeft de meeste kingdoms. Een welvarend gebied. De volgende kingdoms liggen in Midisti:


Oud-Jenava

Oud-Jenava is de woestijn waar Jenava vroeger zat als kingdom. Ze zijn door Entropia weggedreven naar Myrdia (Nieuw-Jenava) . In Oud-Jenava is de stad Oud-Falmar gevestigd. De forten 'Fort-Forland' en 'The Black Gates' liggen ook in Oud-Jenava.


Nieuw-Jenava

Nadat ze verdreven werden uit Oud-Jenava is koning Cemal met zijn volk naar Myrdia gegaan. Daar hebben zij Nieuw-Jenava gesticht. In Myradia liggen de provinciën : Ignavia, Vystara, Roemas, Falmar en Nieuw-Cali. Steden als Nieuw-Krax en Forest-End liggen in Myrdia.


Empire

De soldaten van Empire beschikken over een magische Empire-Wand. Al een lange tijd schoppen ze onrust in Midisti, maar hier schijnt de laatste tijd verandering in te komen...De Keizer van Empire is RAGTHANATOS. De bekendste Empiresoldaten zijn : RAGKRATIS, RAGOREON, RAGTERROS & RAGTEMPOS. Empire beheert de Slangenpas, de route naar Wyvernn(Bovisti). RAGFTAGAR is een ex-Empire.. Hij leeft in Kanta-Tribo.


Kanta-Tribo

Kanta-Tribo is de grootste vijand van Jenava, dat komt vooral omdat de leider van dit kingdom, Chief Bart, wordt gehaat door Koning Cemal. Kanta-Tribo heeft ook een ex-Empire genaamd RAGFTAGAR, deze Empire beschikt over de unieke RAGFTAGARWand. Kanta-Tribo heeft een hertog genaamd Thealadir en een generaal genaamd Ydp, laatst is deze generaal opeens spoorloos vermist geraakt.


Entropia

Entropia is het kingdom van koning David. Ze staan bekend om hun hebberigheid naar goud. Ze worden ook wel 'goudhaantjes' genoemd. Entropia bestaat uit een oost-deel van woestijn. en een west-deel van jungle. in het west-deel zit hertog ravasha. hij beschikt over bloedmagie, een krachtig wapen. Samen met de steun van de godin Eclipsa zijn ze een erg sterk kingdom.


Cali

Cali is door de jaren heen vernietigd... De inwoners van Cali zijn gevlucht met Jenava naar Myrdia. Inmiddels zijn Ljord en Midusa de baas over het landstuk Cali.


Calici

Calici is in handen van koning JuistNoah. De oorspronkelijke koning, koning Bas, was de broer van koning Cemal van Jenava. Cemal vindt dat hij recht heeft op Calici.


Bor

Het land Bor, dat bekend stond om de Boriaanse Wortel, is inmiddels vernietigd door Empire. Zuid Bor is overgenomen door Entropia terwijl Noord Bor is overgenomen door Jenava. Hier staat nu de stad 'Nuevo-Bor'.


Mura

Mura was ooit een nomaden volk en heeft zich daarna gevestigd op Mura en Oud-Mura (het woestijn deel). Mura is het enigste Kingdom wat geen oorlog voert. Het staat dan ook onder leiding van Leider NickozZ. Het hoort beschermt te worden door de god Icezeck maar die is verdwenen net als de magische wolk in Mura.


Ljord

Ljord is het grootste land van heel Midisti. Het is daarentegen ook het koudste land. Lang was het land onder leiding van Koning Joris, maar door de revolutie is nu hertog Tom de Koning van Ljord. Koning Tommiekell krijgt steun van de Draken van Bhraga. Koning Joris is na zijn val in het Citadel gegooid.


Xar

Xar is het oude koninkrijk van Koning Ties, dat gevestigd was op oud-Kirpan. Inmiddels is Xar in bezit van Empire en staat het onder vuur.


Malino

Malino is het kingdom waar de goblins wonen. Boven grond zal je niet veel zien, want alle goblins wonen onder de grond. Malino heeft een rijke geschiedenis. Uit Malino stammen twee goden af, Icezeck en MYRkareb. Malino is vernietigd door Empire.


Zera

Het rijk van de mensen die hun ideale voort willen zetten. Rijke edelen zijn gevestigd in Zera. Het land wordt bestuurd door 4 elementen, vuur, water, lucht en aarde. De koning van Zera is een oud-Jenavaan, Calaerdir. Vroeger was Zera een provincie van Empire. Zera aanbidt het edelhert.


Midusa

Het land van de alchemists. Het ligt boven Cali en naast de Ljordse Provincie Firjen.


Tordisti

Tordisti is het onderste gedeelte van the kingdom. Er liggen niet veel kingdoms en er is weinig over bekend,


Atla

Atla is een Kingdom dat bestaat uit verschillende jungle-eilanden. Hun sterkste wapen is het Gouden Ei. Daardoor hebben zij altijd voorspoed, maar ze kunnen ook andere Kingdoms tegenspoed geven. Zo hebben ze bijvoorbeeld door met het zwaard van de koning van Krax te slaan op het ei, Krax kunnen verslaan. Atla bestaat uit Atla zelf, Ei-Land(daar staat het gouden ei), en Minas Tirkiip (ook wel Krax). ze aanbidden kippen en geloven erin. Inmiddels is Minas Tirkiip gezonken naar de bodem door een grote vloedgolf.


Phaxios

Het land van de Trollen en Orcs, vlakbij Nieuw-Fenrin. Gritzcore is de enige overlevende orc.


Nieuw-Fenrin

De Fenrins zijn afstammelingen van Ljord. Ze zijn gevlucht naar het zuiden en leven nu op de eilanden van Tordisti. Ze hebben de culturen van oude monniken overgenomen die al eeuwen leefden op de eilanden.


Elefteria

Eleftheria ligt vlak bij Nieuw-Fenrin. Weinig is bekend over dit land, enkel dat koningin DropFayter een oud-Jenavaan is.


magiërs

Er zijn verschillende groepen personen die magie/bovenmenselijke kracht kunnen gebruiken, waaronder goden, empires en halfgoden.

Goden

Er zijn verschillende goden in The Kingdom. Je hebt goede, maar ook slechte goden.


Celcrius: Dit is de god van de onderwereld. Hij heerst over alle wezens die daar leven

Icezeck: Het is een god die al erg lang god is. Hij is verliefd op MyrEclypsa, maar eclypsa is verliefd op David, daarom ontstaat er soms een ruzie.


MyrEclypsa Zij is de enige vrouwelijke god. De vrouw van David. Ze is een van de sterkste goden, vooral wanneer ze boos wordt, dan is ze extra krachtig,


Dusdavid David is ooit een God geweest, echter heeft hij later zijn altaar vernietigd omdat hij liever mens wilde zijn.


MyrEleios Hij is de oppergod, de baas van alle goden in Midisti. Hij is de aller krachtigste god en bepaalt of je naar Hellios of Elementos gaat.


MyrEmpion Hij is de oppergod van Bovisti. Hij beschikt over de 'Drakendoder'


MyrKareb Hij is een kwade god. Hij leeft in Hellios, vroeger was hij een goblin.


MyrBora : Hij is een verbannen god, hij heerst in de haven van Entropia.


De Orde De Orde kent 4 goden. waaronder Icezeck en 3 andere goden. De 3 andere vallen een beetje op de achtergrond in de storyline


Arjan Arjan is de magiër van Dutcherms, omdat hij als onsterfelijk wordt beschouwd hoort hij in het rijtje van goden


De Zes-Vingerige Hand : De groep halfgoden van Bovisti, Destijds zijn zij alleen vermoord door de generaal van Empire, RAGTERROS. Niemand heeft meer iets vernomen van Chatage, Xheradohr, Chimerio, Hearaq, Beralthion of Elarihn.

Kingdom 1 Kingdoms :

 • Entropia
 • Jenava
 • Ljord
 • Zera
 • Midusa
 • Calici
 • Atla
 • Magnos
 • Nieuw-Fenrin
 • Kanta-Tribo
 • Mura
 • Eleftheria
 • Empire
 • Elementos
 • Hellios

Kingdom 1 Gebieden/Roleplay gebieden

 • Phaxios
 • Kirpan
 • Eos
 • Oa
 • Malzan
 • Wyvernn
 • Nieuw-Entropia
 • Eo

Kingdom 1 Oude-Kingdoms (Sommige zijn samengevoegd met een ander kingdom)

 • Bor
 • Malino
 • Tyksa
 • Cali
 • Krax
 • Theros
 • Firjen
 • Xar

Kingdom 2/OpenKingdom Kingdoms/Gebieden :

 • Dok
 • Malzan
 • Eredon
 • Hyvar
 • Adamantium
 • Tilifia
 • Triton
 • Empire
 • Kheroz
 • Kaer
 • Onameril
 • Excalor
 • Keadwin
 • Aos
 • WildHunt
 • Balkadur
 • Free-Haven
 • Zes-Vingerige Eiland/Hand

Externe link

 • [www.TKMC.nl TKMC.nl]
Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=The_Kingdom&oldid=540492"