Tübingen

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Het middeleeuwse stadhuis van Tübingen.

Tübingen is een stad in de Duitse deelstaat Baden-Württemberg. De stad heeft 89.110 inwoners. 25.800 (!) daarvan zijn student. Tübingen ligt aan de rivier de Neckar.

Tübingen is zowel de hoofdplaats van de Landkreis Tübingen als het Regierungsbezirk Tübingen. De burgemeester is Boris Palmer.

De binnenstad van Tübingen heeft als één van de weinige Duitse binnensteden de Tweede Wereldoorlog overleeft. Dat komt omdat er in Tübingen praktisch geen zware industrie was, zoals wapenfabrieken. De binnenstad is het grootste trekpleister van de stad. Vooral het oude stadhuis trekt veel bezoekers, net zoals de Marktplatz (Marktplein).

Tübingen heeft een grote en bekende universiteit. De 'Eberhard Karls Universiteit van Tübingen' bestaat al sinds 1477 en is daarmee één van de oudste universiteiten van Duitsland. De universiteit heeft ook een grote Botanische tuin.

Partnersteden


Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Tübingen&oldid=665843"