Swatch

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Een zogeheten Swatch Store.

Swatch is een Zwitsers bedrijf, wat voornamelijk horloges maakt. Swatch is opgericht in 1983 door Nicolas Hayek en heeft een hoofdkantoor in de Zwitserse stad Biel. Swatch is opgericht om de Zwitserse horloges weer populair te maken. Hiervoor bestond de markt voor horloges uit goedkope producten uit het Verre Oosten. Swatch werd een luxe horloge, een statusartikel. In vergelijking met de vroegere Zwitserse horloges waren de kosten voor het maken lager en waren er minder onderdelen nodig. Swatch werd als eerste een hit in de Verenigde Staten, waarna andere landen volgden.

Swatch zorgde dat Zwitserse horloges weer populair werden en bereikte het hoogtepunt in het midden van de jaren 90. Daarnaast maakte Swatch ook sieraden en maakte samen met Mercedes-Benz een auto, de Smart. Net voordat de Smart werd gemaakt, trok Swatch zich terug. Swatch heet sinds 1994 een internationale tijdsaanduiding, die hetzelfde is als de tijd in Biel.

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Swatch&oldid=473035"