Sven Kockelmann

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Sven Kockelmann
Geen afbeelding
beschikbaar
Naam voluit Sven Kockelmann
Bijnaam
Geboren 26 december 1969
Geboren te Soest
Overleden
Overleden te
Nationaliteit Vlag van Nederland Nederland
Beroep Presentator, journalist
Werk
Jaren actief sinds 1992
Bekend van Brandpunt (1993-1996, 2010-2018)
Sven op 1 (sinds 2021)
Op1 (sinds 2021)
IMDb-profiel
Website
https://wnl.tv/presentatoren/sven-kockelmann/
Allmusic-profiel
Portaal Portal.svg Media

Sven Kockelmann (geboren te Soest op 26 december 1969) is een Nederlandse radio- en televisiepresentator en journalist.

Levensloop

Kockelmann werd geboren in Soest en volgde op de middelbare school het vwo, waarna hij ging studeren aan de School voor Journalistiek in Utrecht. Hij rondde zijn opleiding in 1992 af.

Werk

Na zijn studie ging Kockelmann kort aan de slag als redacteur voor de VARA. Daarna ging hij werken voor de IKON, waar hij voor ongeveer een jaar een van de presentatoren van het televisieprogramma Kenmerk was.

In 1993 verruilde hij de IKON voor de KRO, waar hij nog erg lang voor zou blijven werken. Voor die omroep is hij verslaggever geweest van de programma's Reporter en Brandpunt, en is hij presentator geweest van Netwerk en Goedemorgen Nederland. In 2006 presenteerde Kockelmann samen met Herman Heinsbroek kort het debatprogramma 'Recht door Zee'. Nadat Goedemorgen Nederland in 2010 van de buis verdween, bleef Kockelmann het gelijknamige radioprogramma van de KRO tot 2013 presenteren.

Toen Brandpunt in 2010 terugkwam op de televisie, werd Kockelmann samen met Wouter Kurpershoek, Fons de Poel en Aart Zeeman een van de verslaggevers van het programma. In datzelfde jaar kreeg hij bij de KRO ook zijn eigen interviewprogramma genaamd Oog in oog. In 2014 heette dat programma tijdelijk 'Eén op één', omdat Eva Jinek in dat jaar ook een van de interviewers werd. In 2015 kwam Oog in oog terug op de televisie, maar in plaats van het geplande jaar was het programma nog maar drie maanden te zien. In 2018 viel ook het doek voor het programma Brandpunt. Hierdoor was Kockelmann even niet op de televisie te zien. Wel bleef hij, inmiddels voor de fusieomroep KRO-NCRV, tot 2021 het radioprogramma 1 op 1 presenteren.

In 2021 werd Sven Kockelmann tijdelijk een van de presentatoren van het praatprogramma Op1 voor KRO-NCRV. Datzelfde jaar werd hij aangenomen bij omroep WNL, nadat hij 28 jaar voor de KRO en KRO-NCRV had gewerkt. WNL zette het radioprogramma '1 op 1' voort als 'Sven op 1' en daarnaast werd Kockelmann voor die omroep een van de vaste presentatoren van Op1 op de donderdagavond. Sven Kockelmann presenteert beide programma's nog steeds.

Privé

Sven Kockelmann is twee keer getrouwd geweest en twee keer gescheiden. Na zijn tweede scheiding heeft hij kort weer bij zijn moeder gewoond, nadat zijn ex-vrouw en hun kinderen ergens anders waren gaan wonen. Inmiddels is Kockelmann samen met zijn partner Annette van der Kaaij (nu Annette Kockelmann-van der Kaaij).

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Sven_Kockelmann&oldid=727022"