Surfen (op de zee)

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Surfen in Hawaii

Surfen is dat je op een bord staat. Het is de bedoeling dat je dan in de zee gaat en op het bord gaat staan en gaat proberen dat je er niet afvalt. Dan laat je je op je bord meevoeren in de golven. Ik wil altijd al een keer surfen. Surfen is de op één na meest oorspronkelijke boardsporten die er is. Boardsporten zoals skimboarden, windsurfen, kitesurfen en wakeboarden zijn uit surfen ontstaan. Maar de sporten als skateboarden en snowboarden niet.

Surfing is de Engelse uitdrukking voor ‘rijden’ op golven. Bij golfsurfen gebruik je niet de kracht van de wind maar de kracht van het water en de golven. Maar eigenlijk heb je ook wind nodig om te surfen. De wind maakt de golfen en de golven heb je nodig dus ten eindelijk komt wind en water met elkaar in verbinding. Surfen is waarschijnlijk ontstaan in Polynesië. De Polynesiërs hebben deze sport meegenomen naar Hawaï en daar is het beroemd geworden bij het volk. Vooral de Olympische zwemmer: Duke Kahanamoku heeft surfen bekend gemaakt.

Surfen is in de loop van de jaren erg verandert. Eerst hadden ze massieve balsahouten surfboards, maar die werden vervangen door holle surf boards. Daarna werden de surf boards uit polyurethaan of polystryreenschuim. Nu worden die surf boards nog steeds van polyurethaan of polystryreenschuim gemaakt, alleen dan soms wel wat kleiner.

Over de hele wereld kun je surfen van Australië tot Hawaii

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Surfen_(op_de_zee)&oldid=668946"