Help mee! Maak een account en maak WikiKids beter!
Olympic rings without rims.svg WikiKids wenst de sporters op de Olympische Winterspelen 2022 in Beijing veel succes! Olympic rings without rims.svg

Station Lelystad Zuid

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Station Lelystad Zuid (Llsz)

Lelystad Zuid tussen sporen.jpg

Opening In aanbouw
Plaats Lelystad
Deelgebied Flevoland
Land Nederland
Aantal perrons 2
Aantal perronsporen
Spoorlijn Flevolijn
Aantal reizigers 0 per dag
Portaal Portal.svg Verkeer & Vervoer

Station Lelystad Zuid is een gepland spoorwegstation in het Flevolandse Lelystad. In 1988 is begonnen met de bouw van het station, toen werd namelijk de Flevolijn aangelegd. Er werd toen gedacht dat Lelystad snel zou groeien, maar dit bleek minder snel te gaan. Voor 2025 zal het station sowieso niet afzijn. Het station ligt midden in een gebied zonder gebouwen en is afgezet met hekken. Het station word tegenwoordig gebruikt bij kleine concerten en alles decor voor theater en foto's. Staatsbosbeheer had in 2006 een plan om het station eerder te openen, door een kabelbaan tussen het station en het bezoekerscentrum van Staatsbosbeheer aan te leggen. Ook was er een plan om Lelystad Airport uit te breiden. Er zou dan een bus tussen het station en het vliegveld rijden.


Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Station_Lelystad_Zuid&oldid=651371"