Verbeter WikiKids vandaag nog!

Spoorlijn Harmelen - Breukelen

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Spoorlijn Harmelen - Breukelen

Spoorlijn Harmelen - Breukelen.png

Opening 5 november 1869
Sluiting
Land Vlag van Nederland Nederland
Deelgebied(en) Midden Nederland
Van
naar
Harmelen
Station Breukelen
Aantal huidige stations geen
Status In gebruik door NS
Portaal Portal.svg Openbaar vervoer

De spoorlijn Harmelen - Breukelen is een klein stukje spoorweg van 8,3 km die bij Harmelen aftakt van de spoorlijn Utrecht - Rotterdam en bij station Breukelen aantakt op de Spoorlijn Amsterdam - Elten. De lijn werd geopend op 5 november 1869 en werd aangelegd door de Nederlandsche Rhijnspoorweg-Maatschappij (NRS). De lijn staat ook bekend als de Nieuwe lijn of het binnendoortje. Hierdoor kon je toen vanaf station Amsterdam Weesperpoort sneller naar station Rotterdam CS reizen dan vanaf de concurerende lijn Amsterdam CS naar Rotterdam CS (Oude lijn) van de Hollandsche IJzeren Spoorweg-Maatschappij (HSM).

Hoewel de lijn in mei 1940 nog van elektrische bovenleidingen werd voorzien, werd het gesloten en is het pas vanaf 24 juni 1950 weer voor goederenvervoer gebruikt en vanaf 8 mei 1952 ook weer voor reizigersverkeer.

Om de doorstroming te bevorderen zijn er zogeheten fly-overs gebouwd op beide splitsingen.

Tegenwoordig rijden er enkel Sprinters op de route Uitgeest - Amsterdam - Gouda - Rotterdam. De lijn is vooral van belang voor het goederenvervoer, doordat de lijn deel uitmaakt van de kortste route van de Rotterdamse haven naar Noord- en Oost-Nederland.

Grote treinramp

Monument treinramp Harmelen

Op 8 januari 1962 gebeurde de grootste treinramp ooit in Nederland bij Harmelen. Er botsten twee reizigerstreinen frontaal op elkaar bij die splitsing. Daarbij vielen 91 doden en 54 gewonden.

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Spoorlijn_Harmelen_-_Breukelen&oldid=758635"