Wikikids:Moderator worden

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

In principe kan elke gebruiker op WikiKids moderator worden. Je hoeft er geen speciale leeftijd voor te hebben. Het is belangrijk dat je weet hoe WikiKids werkt, je moet daarom een lange tijd actief zijn op WikiKids. Ook moet je al bezig zijn met moderator-taken. Dat kan ook zonder dat je speciale rechten hebt! Iedereen kan namelijk vandalisme verwijderen en gebruikers aanspreken op hun gedrag.

Moderatorregels

Als je moderator wilt worden dan kan dat. Er zijn een aantal regels waar je jezelf aan moet houden als je moderator wilt worden. Lees de onderstaande regels goed door en wanneer je het eens bent met deze regels kun je een aanmelding doen om moderator te worden. Houd er rekening mee dat je tijdens je periode als moderator deze regels naleeft, wanneer je dit niet doet kunnen je rechten namelijk weer afgenomen worden.

+ Het bestuur houdt bij het toewijzen van de moderator rechten rekening met:

+ Het aantal nuttige bijdragen.
+ De manier waarop je andere gebruikers aanspreekt.
+ Je aantal zinvolle aanvullingen aan WikiKids.

+ Als moderator ga je akkoord met de vormgeving en technisch beheer. Hierover wordt dan ook geen discussie gevoerd. Wel is het mogelijk om een suggestie in te sturen per mail. Het bestuur zal hier alleen op reageren wanneer men dat zinvol acht.
+ Als moderator controleer je artikelen en stimuleer je het gebruik van WikiKids.
+ Als moderator zet je je in om vandalisme op WikiKids te bestrijden. Je mag hierbij gebruikers volgens de richtlijnen blokkeren.
+ Als moderator ben je loyaal aan het bestuur en aan WikiKids. Eventuele discussiepunten worden altijd buiten de wiki om gevoerd.

Moderator zijn

Moderator zijn op WikiKids is leuk maar brengt ook een hoop verplichtingen met zich mee, daarom verwachten wij dat ...

+ Je minstens 3 keer per week bewerkt op WikiKids.
+ Je regelmatig de Recente Wijzigingen controleert.
+ Je vandalisme zo snel mogelijk herstelt en gebruikers volgens de richtlijnen blokkeert.
+ Je de verwijder-nominaties in de gaten houd en correct afhandelt.
+ Je beschikbaar bent en snel antwoord op vragen die worden gesteld in de boomhut of op je overlegpagina.
+ Je nieuwe gebruikers een warm welkom biedt en begeleidt op de punten waar ze nog hulp nodig hebben.

Moderator worden

Op dit moment zijn we op zoek naar één of twee nieuwe moderators die al minimaal 1 maand actief zijn op WikiKids. In de WikiKids:Boomhut staat meer informatie over het moderatorschap op WikiKids. Heb je dit bericht zorgvuldig doorgelezen, weet je wat het moderatorwerk inhoud en wil je graag moderator worden? Stuur dan je motivatiebrief op via de mail. Dit kun je doen via deze pagina ». Aanmelden kan tot 25 maart 2014 23:59

Tip! Laat op je gebruikerspagina zien dat je al moderator activiteiten uitvoert. Maak een kopje met al je moderator activiteiten die je al gedaan hebt. Zo ziet het bestuur dat je al ervaring hebt om echt een goede moderator te worden.

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Wikikids:Moderator_worden&oldid=322937"