Soesterberg

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Soesterberg ligt naast het vliegveld Soesterberg. Dit vliegveld is nu gesloten. Dit vliegveld werd voornamelijk gebruikt door de luchtmacht en de landmacht.

In het dorp heb je een bibliotheek, een PLUS supermarkt, Ton de groenteman, een kapper, postkantoor, twee sportscholen ( Shane's Gym en Club Wellness), een bloemmist, een huisartsenpost een ijsbaan en een stel restaurantjes. Het meeste bevindt zich op de Rademakersstraat en het overige op het Dorpsplein.

In Soesterberg zijn drie scholen: De Postiljon (protestants), de St. Carolusschool (katholiek) en de Startbaan (openbaar). Er bevinden zich geen middelbare scholen in Soesterberg.

Soesterberg ligt aan de rand van het bos en naast de A28 snelweg. Er loopt ook een fietspad door het bos naar Zeist en naar Soest. Er is ook openbaar vervoer in Soesterberg. Dit zijn wel alleen bussen en geen treinen. Buslijn 56 gaat naar Amersfoort Centraal of naar Wijk bij Duurstede. Lijn 52 naar Utrecht CS of naar Amersfoort CS. Lijn 71 gaat naar Soest.

In Soesterberg staat ook het Nationaal Militair Museum. Het is geopend op 11 december 2014 door Willem-Alexander.


Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Soesterberg&oldid=458564"