Sluierstaart

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Een sluierstaart is een soort van de vissen. Ze heten sluierstaartvissen omdat, ze een soort sluier aan hunnstaart hebben. Er zijn veel verschillende soorten sluierstaarten. De gouden sluierstaart lijkt op een goudvis, maar is dit niet! Sluierstaartvissen zijn heel bijzonder omdat, ze de enige vissen zijn met een staart die lijkt op een sluier.

Sluierstaartvissen zitten vaak in een kom maar soms zelfs in een aquarium, omdat sommige mensen denken dat een kom te klein is. Toch is dat niet zo. Sluierstaartvissen eten best wel weinig, want ze mogen maar 1 keer per dag eten. Ze mogen niet te dik zijn want als ze te dik zijn denk je dat ze gaan ontploffen maar dat is niet zo. Ze krijgen soms een speciaal pakje voer.

Sluierstaartvissen hebben niet veel verzorging nodig, maar je moet ze wel eten geven en hun aquarium of kom schoonmaken. Het schoonmaken kan makkelijk maar ook moeilijk. De makkelijke manier is dat je met een zacht straaltje in de kom of aquarium gaat dan loopt ie uitendelijk vol dan stroomt het water en groene schimmel eruit. De moeilijke manier duurt langer en gaat zo eerst haal je de vissen eruit en doe je ze in een pannetje nooit op het vuur doen. Dan haal je de steentjes eruit. Dan giet je de kom of het aquarium het water eruit. Dan spoel je de kom of het aquarium af en dan de steentjes erin. Dan het water erin en daarna de vissen er weer in dan ben je klaar. Je mag de vissen dan weer een heel klein beetje eten geven.

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Sluierstaart&oldid=535366"