Help mee! Maak een account of meld je aan.
WikiKids zoekt een extra moderator! Ben jij er klaar voor? Meld je je dan aan!
Stem nu op: Nederland

Slot Possenhofen

Uit Wikikids
Ga naar: navigatie, zoeken
Slot Possenhofen.jpg

Slot Possenhofen (Duits: Schloß Possenhofen of Schloss Possenhofen) is een slot, een kasteel, in Possenhofen in Duitsland.

Het kasteel werd gebouwd door Jakob Rosenbusch in 1536. Nadat het was verwoest tijdens de Dertigjarige Oorlog, werd het herbouwd. Het kasteel heeft verschillende eigenaren gehad totdat het in 1834 gekocht werd door Max in Beieren.

Het slot werd verwaarloosd na 1920 en het heeft als een huis voor kinderen, een ziekenhuis en zelfs als repareerplaats voor motors gediend, totdat het gerestaureerd werd en omgebouwd tot een flat in de jaren '80. Het adres van het kasteel is Karl-Theodor-Straße 14, 80803 München, Duitsland.

Het slot wordt het best herinnerd als het vakantieslot waar de latere keizerin van Oostenrijk, Elisabeth, haar zomers doorbracht voordat ze getrouwd was. Het was in die tijd dus eigendom van haar ouders, Ludovika van Beieren en Max in Beieren. Het kasteel werd door de familie liefkozend "Possi" genoemd.

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Slot_Possenhofen&oldid=342584"