Sjabloon:Wikikids:Nieuws

Uit Wikikids
Ga naar: navigatie, zoeken
Animatie400.gif

Leuk dat je er bent!

Welkom op de nieuwspagina van WikiKids. Op deze pagina vind je het laatste nieuws over alles wat nieuw is, wat er nog gaat gebeuren en een lijst van nieuwe artikel. Voor gebruikers staan ook elke week tips en mededelingen in deze krant. Vier maal per jaar verschijnt deze krant, volg ons op Instagram en/of Facebook voor meldingen hiervan!

Wat kan ik vinden op deze pagina?

  • Wat er de laatste tijd op WikiKids gebeurd is, dus alle grote artikelen, lijsten, portalen, etc.
  • Wat er nog gaat gebeuren, bijvoorbeeld projecten en themaweken.
  • Mededelingen en tips voor (nieuwe) gebruikers.
  • Een interview met een gebruiker (deze week niet inbegrepen).

Versie: 1e kwartaal 2018

Nieuw op WikiKids!

Verbouwing van de WikiKidsAtlas

Globe Blaeu (17th c., GIM) by shakko 01.jpg

De komende maanden staan de WikiKidsAtlas en de subportalen hiervan in de steigers. Het doel is om na ruim 10 jaar de doel flink op te knappen zodat de Atlas er weer jaren tegenaan kan. Het hoofdportaal zelf is al opgeknapt en ook is er een pagina met gewenste artikelen toegevoegd en een inschrijving. Naast het hoofdportaal krijgen ook de subportalen over de continenten en zal dit aantal uitgebreid worden van 5 naar 6. De portalen over landen worden nagelopen en de "slechtere" portalen verbeterd.

Verwacht wordt halverwege de zomer hier klaar mee te zijn, zodat het portaal in het nieuwe schooljaar volledig operationeel is.

WK 2018 in Rusland

Moscow July 2011-4a.jpg

Over een paar maanden is het zover en vindt in Rusland het WK voetbal 2018 plaats. Op WikiKids wordt dit groots uitgepakt. In de weken dat het WK bezig is staan de artikelen van de week in het teken van Rusland. Verschillende artikelen over Rusland worden uitgebreid. Op het vernieuwde Portaal:WK 2018 zijn de artikelen te zien en is er natuurlijk aandacht voor het WK zelf.

Om dit te bereiken wordt er in april een project opgericht! Doe jij ook mee? Houd Facebook en Instagram in de gaten.

Mededelingen voor gebruikers

  • Sinds 26 december 2017 zijn alle moderatoren te herkennen als het woordje (MOD) achteraan hun handtekening.
  • WikiKids beschouwt vanaf 6 maart 2018 alleen de leden en waarnemende leden van de VN als land. Anders "landen" krijgen de naam niet-erkende staat.
Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Sjabloon:Wikikids:Nieuws&oldid=510753"