Help mee! Maak een account of meld je aan.
Stem nu op: Joe Biden

Samoerai

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Een Samoerai

Samoerai waren krijgers uit het oude Japan.

Geschiedenis

Samoerai waren lange tijd erg belangrijk in Japan. Ze waren belangrijk in de geschiedenis van Japan. In 1868 waren de meeste overleden. Want ze kwamen in opstand toen Japan moderner werd en werden verslagen. Een verslagen samurai pleegde seppuku (harakiri) met een tanto (een traditionele dolk).

De wapens

Het lange zwaard katana en het korte zwaard wakizashi heten samen daisho. Zij mochten als enigen twee zwaarden dragen, de zwaarden van een samoerai waren heilig. Het aanraken van dit wapen zonder toestemming of op een verkeerde wijze, was een belediging en kon onthoofding betekenen. Daarnaast droegen ze meestal ook nog een mes (tanto). De hogere officieren hadden ook meestal nog een rijkelijk versierd ceremonie zwaard (tachi). De katana werd vooral gebruikt in het gevecht, terwijl de wakizashi diende als reserve of als extra wapen die in combinatie met de katana kon worden gebruikt. De samurai beschikte ook nog over andere wapens zoals de yumi (boog), die zeer populair was tot de invoering van de vuurwapens in de 16de eeuw. De naginata is een hard houten staf met daaraan een wakazashi (kort zwaard) verbonden. De nagamaki is nagenoeg identiek aan de naginata alleen het blad van het zwaard is langer. In de 15de eeuw werd de yari (speer) een populair wapen .

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Samoerai&oldid=596405"